Ford og Domino’s Pizza indleder nu en kundeundersøgelse, hvor kunderne får leveret deres varme pizza ved kantstenen i en selvkørende bil.

Sulten melder sig, og i dag vælger du fast food løsningen – du ringer til din lokale pizza leverandør, som her er Domino’s Pizza – verdens største af sin art.

Du spejder efter den sædvanlig knallert med varmekasse på bagagebæreren, men pludselig kommer en bil kørende og stopper op.

Ingen pizza-bud

Der er ingen bud i bilen, men en iPad-lignende skærm, hvor du taster et nummer, som du har fået på en app. En låge åbner sig, og din favorit pizza står og venter på dig.

Utopi – nej, for Ford og Domino’s Pizza har netop i dag indledt et samarbejde, som skal lede til fremtidens pizza-leverancer i en lille Ford varebil. Måske elektrisk drevet, hvis du bor i byen.

Selvkørende el-biler og hybridbiler fungerer allerede – om end på teststadiet, og Ford er langt. I første omgang med en Ford Fusion, som dog vil være upraktisk i det lange løb – så hellere en elektrisk Transit Courier.

Kræver tilvænning

Kundeundersøgelsen, som man begynder med, er vigtig, for det er væsentligt, at man vænner folk til at handle pizza på denne måde. At budet ikke ringer på døren, men at man selv må ud til bilen og taste sin kode.

Herhjemme kender vi det fra Hjem Is, hvor vi også – gladelig – bevæger os ud eller ned på gaden efter vores is-lagkage eller is-både.

Øverste chef for Domino’s Pizza, CEO Patrick Doyle, understreger, at transport er ved at ændre sig dramatisk. Han har fulgt udviklingen af selvkørende biler med interesse – og glæder sig til at se, hvordan selvkørende biler måske bliver fremtidens pizza leverandør.

På markedet i 2021

Ford forventer at have deres første selvkørende biler på markedet i 2021, men inden da vil der foregå mange tests og undersøgelser.

De første tests vil udpege kunder tilfældigt til at prøve at få deres pizza på denne nye måde. Det vil ske i den lille by Ann Arbor i Michigan.

I testperioden vil der dog sidde et par ingeniører i bilen til at kontrollere den selvkørende bil, men den vil være pizza-kunden, der selv skal betjene den iPad-lignende betjeningsenhed, som sidder på siden af bilen.

Spore sin pizza på en app

Når koden er tastet korrekt, vil vinduet rulle ned, og pizzaen er klar til at blive taget ud. Kunden vil via sin app kunne spore, hvor langt bilen med pizzaen er nået – og inden ankomsten, får man en sms.

I bilen er der installeret en specialdesignet varmeovn (Domino’s Heatwave Compartment) – og det er den, som man åbner, når koden er tastet.

Den selvkørende Ford Fusion, som er identisk med den europæiske Mondeo, har indtil nu været testet i en område på Michigans universitet, hvor man har simuleret bymiljøet.

Fords vicepræsident for selvkørende og elektriske biler, Sherif Marakby, er glad for samarbejdet med Domino’s Pizza, som deler Fords visioner for en fremtid med smarte biler i et smart miljø, som forbedrer folks tilværelse.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk