Googles projekt med selvkørende biler bliver nu udvidet i et tæt samarbejde med FCA, Fiat Chrysler Automobiles.

I stedet for kun at omfatte Googles spøjse minibil vil projektet også komme til at omfatte den netop lancerede Chrysler Pacifica 2017, som i USA har afløst verdens første MPV, Voyager.

Det er første gang, at Google arbejder direkte med en bilproducent om teknologien bag koncernens selvkørende biler.

100 Chrysler til Google
Google vil dermed fordoble antallet af testkøretøjer, når de senere i år tager Chrysler bilerne med i deres testprogram. Ansvarsområderne i forbindelse med udviklingen vil blive ligeligt fordelt.

FCA vil designe og producere 100 unikke køretøjer til brug for Google – og Google vil indbygge deres sensorer og computere, som de selvkørende biler skal navigere efter på vejene – kendt som autonomously driving.

En række af Googles ingeniører vil flytte arbejdsplads til et testcenter i det sydøstlige Michigan, for at øge processen med design, tests og produktion af den selvkørende Pacifica, som er velegnet til Googles selvkørende bilprojekt.

Til folk, der ikke kan køre bil
Ifølge John Krafcik fra Google’s ledelse handler det om at få bygget en selvkørende bil, der vil gøre vejene sikrere – og gøre det muligt for de, der ikke kan køre bil, at kunne nå rundt til daglige rejsemål.

Man mener hos Google, at selvkørende biler har potentiale til at forhindre 33.000 dødsulykker på vejene om året bare i USA – ulykker, som for 94 pct. af tilfældene skyldes menneskelige fejl.

Sergio Marchionne, CEO hos FCA, siger om samarbejdet med Google, at den fælles erfaring vil betyde omfattende fordele for forbrugerne – et samarbejde, der vil accelerere udviklingen i billindustrien.

Google tester nu i fire byer
Googles selvkørende biler testes lige nu i fire byer i USA. Test af den selvkørende Chrysler Pacifica fik først foregå i Googles private testbane i Californien før den kommer ud i almindelig trafik.

Google har arbejde med projektet med selvkørende biler i syv år – og allerede nu har den selvkørende biler kørt 2,4 millioner kilometer på offentlige veje – testes lige nu i Mountain View i Californien, i Phoenix i Arizona, i Austin i Texas og i Kirkland i staten Washington.

Googles selvkørende projekt er en del af ”X” – en såkaldt måneskuds-fabrik (langsigtet projekt) under Googles moderselskab Alphabet.

Ikke Pacifica i Danmark
Pacifica bygges på Chryslers minivan-fabrik i Windsor i Canada.

Bilen er lidt større end forgængeren Voyager, som er kendt i det meste af verden – og som gennem årene især har været  populær som gulpladebil herhjemme. Der er p.t. ikke planer om at importere Pacifica til Danmark.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk