En helt ny serviceydelse fra Volvo Trucks skal især kunne hjælpe vognmænd i forbindelse med transporter, hvor lastbilen skal ankomme meget præcist.

Med den  nye serviceydelse, der bygger på Dynafleet –systemet, er det muligt at overvåge lastbilen minut for minut. Tjenesten er bl.a. en fordel for kunder, som transporterer værdifuldt gods.

Med Volvo Trucks’ nye positioneringstjeneste ”Positionering+” er det muligt konstant at overvåge lastbilens geografiske position. Det skaber de nødvendige forudsætninger for en mere effektiv logistik.

Betonbranchen
“Et godt eksempel på dette er betonbranchen. Timing er alt – helt ned til det minut hvor lastbilen skal ankomme for at tage imod sin last af beton. Når man blander beton, er blandingen tilpasset, så den matcher den nødvendige tid til læsning, levering og støbning.

Med Positionering+ kan man helt nøjagtigt vurdere, hvornår lastbilen ankommer og forberede betonblandingen derefter,” siger Johan Östberg, produktspecialist hos Volvo Trucks.
I tillæg til funktionen med såkaldt realtids-positionering gør den nye tjeneste det muligt at definere et geografisk område, en rute eller et helt land og modtage meddelelser, hver gang en lastbil passerer gennem disse definerede områder.

Hjælper tilbage på ruten
Dette er specielt nyttigt i forhold til lageraktiviteter, hvor personalet har brug for at vide, hvornår en lastbil ankommer, og hvornår den kører igen, så de kan udføre de efterfølgende opgaver.

For visse typer af transport indebærer positioneringstjenesten også yderligere fordele.
“Hvis en lastbil afviger fra sin rute, udsender systemet en advarsel. Det skaber et mere sikkert og trygt miljø for de chauffører, der kører med gods af en høj værdi,” forklarer Johan Östberg.

Fakta: Positionering+
Positionering+ er et supplement til Dynafleet Vejkort og Ruteplan – en tjeneste i Dynafleet, Volvo Trucks’ flådestyringssystem.

Positionering+ leverer oplysninger om lastbilens position i realtid, hvilket er en stor hjælp ved tidskritiske transporter.

Tjenesten gør det også muligt at definere et geografisk område, en rute eller et helt land og modtage meddelelser, hver gang en lastbil passerer gennem disse definerede områder.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk