Den sidste Renault Mirage vil fremover kunne ses på Renault Trucks museum, men en enkelt kunde, franske Robert Chabbert, nåede at få den næstsidste Magnum – inden den nye T-serie fra Renault blev vist for første gang.

Jeg var med i 1985, da Renault stolt viste deres prototype Vitesse, som blev til modellen Magnum AE for 23 år siden – nu har den sidste Magnum forladt samlebåndet. Lastbilen, som man enten elskede eller hadede.

Lidt til en side
Magnum var lastbilen, hvor man først skulle entrere en stige op på siden af førerhuset – og derefter balancere hen mod døren, der var placeret lige over forhjulet.

Men prototypen havde alene en dør i bagsiden af førerhusets højre side, hvor man netop kom op ad en stige.

Den 26. juni 2013, kun uger efter lanceringen af Renault Trucks helt nye produktprogram, er de sidste to Magnum nu blevet produceret og har forladt samlebåndet.

Den ene af de to Magnum blev overleveret til den franske vognmand Robert Chabbert, mens det sidste sæt nøgler nu skal overleveres til ”Berliet Foundation Conservatory” hvor den, sammen med en lang række andre køretøjer bliver en del af historien, der startede i 1894, da Marius Berliet fremstillede sit første køretøj. 

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk