Til efteråret dukker den nye Citroën Jumpy varebil op herhjemme – og den har meget at leve op til, for den udgående model vandt prisen Van of the Year for året 2008.

Verdenspremieren af biludgaven SpaceTourer, der slet ikke vil nå de samme salgstal som Jumpy, sker på biludstillingen i Genève, som åbner i næste uge.

PSA-koncernen (Peugeot-Citroën) har valgt først at vise bus-udgaverne, fordi der er tale om en messe for personbiler. Samtidig med SpaceTourer viser Peugeot deres Traveller, der fortsat vil hedde Expert som varebil – og Toyota Proace, der har samme navn med eller uden sæder bagi.

Kreeret til pop-gruppe
Men Citroën nøjes vanen tro ikke med at vise en standardbil. Man har allerede kreeret en specialudgave kaldet ”SpaceTourer Hyphen,” hvor navnet udspringer af Citroëns samarbejde med den franske popgruppe Hyphen Hyphen.

Citroën kan levere SpaceTourer som Combi-udgaver og shuttles til persontransport i både privat og erhvervsmæssig sammenhæng.

Den introduceres herhjemme til efteråret. Det er endnu for tidligt at sige noget om det danske modelprogram.

Elektrisk strandbil
Desuden er der premiere på den el-drevne e-Mehari, som vises som en åben bil med plads til fire personer – vel nærmest en strandbil. Men herhjemme var den tidligere Mehari fra 60’erne især populær som gulpladebil. Måske den nye e-Mehari også vil kunne fås som gulpladebil. Om den kommer hertil er dog p.t. ikke afgjort.

Ved siden af den serieproducerede e-Mehari vises også en konceptbil, som er udviklet i samarbejde med et af de store franske modehuse.

e-Mehari udtrykker egentlig Citroëns kerneværdier: ”Optimistic, Human and Smart”. Bilen er et led i samarbejdet med Bolloré koncernen og er et godt eksempel på Citroëns ambitioner om at markedsføre biler, som er anderledes, og som står for en frisk og optimistisk tilgang til biler.

Anderledes oplevelse
Standen i Genève afspejler i det hele taget Citroëns strategi om at gøre op med de vante forestillinger om biler og om at tilbyde kunderne en anderledes form for oplevelse af bilernes univers. Det er en strategi, som vil træde tydeligere og tydeligere frem i løbet af 2016.

Desuden vises den nye specialserie ved navn C4 Cactus RIP CURL. Som den første C4 Cactus er den udstyret med ”Grip Control”, der kan give bedre greb i underlaget under særlige forhold, idet føreren via en drejekontakt kan vælge mellem fem indstillinger: ”Standard, Sand, Off-road, Snow og ESP off.

Ud over ”Grip Control” er bilen også udstyret med specialdæk og en beskyttelsesplade i aluminium under for- og bagenden af bilen.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk