Det franske renovationsselskab Sepur har investeret i 18 elektriske E-Tech D Wide skraldebiler fra Renault Trucks til indsamling af husholdningsaffald i 13. arrondissement i Paris.

De fuldelektriske køretøjer indsamler affald fra de ca. 180.000 indbyggere i området – uden lokal CO2-udledning eller støjforurening.

Lastbilerne skal hjælpe med at opfylde målene for området – en reduktion af CO2-aftryk og klimaændringer, der er fastsat i “Paris-aftalen.”

Opbygget af Semat

Det er et stort fremskridt fra kommunens side, når det gælder miljøpåvirkning og forbedring af livskvaliteten for områdets beboere.

De 18 Renault lastbiler er opbygget af karosseri-virksomheden Semat – og køretøjerne står for ca. 100 indsamlinger om ugen.

Det betyder, at 21 tons CO2-udledning fra lastbiler kan spares ugentligt – sammenlignet med indsamlinger udført med de tidligere skraldebiler, der bl.a. kørte på diesel og gas.

Slut med fossilt brændstof i 2024

Sepur og Renault Trucks har forpligtet sig til at gøre transporten CO2-nautral og de følger en ambitiøs politik for at reducere deres miljømæssige aftryk.

Det ligger i Sepur’s DNA at tilbyde lokale myndigheder bedst mulig bæredygtig transport.

”Siden 2014 har vi ombygget vores flåde for at reducere vores udledning af drivhusgasser. Vi har sat os som mål at udfase bl.a. gas- og dieseldrevne køretøjer fra alle vores flåder fra 2025,” siger CEO for Sepur, Youri Ivanov.

Halvdelen elektriske

Elektrisk mobilitet er hjørnestenen i Renault Trucks’ strategi for fossilfri transport.

”Vi sigter mod, at 50 pct. af vores salg skal være elektrisk i 2030 – og i 2040 vil alle de køretøjer, vi sælger, køre uden fossile brændstoffer”, siger Bruno Blin, præsident for Renault Trucks.

Han understreger, at driften af de 18 elektriske renovationsbiler markerer et vigtigt skridt i byens fremskridt mod ren og bæredygtig mobilitet.

Fakta Sepur:
Som en af de førende kommunale renovationsselskaber i Frankrig har Sepur udført en offentlig opgave til gavn for miljøet i 60 år. Den mellemstore virksomhed er til stede i de fleste områder af affaldsværdikæden – så som kommunal affaldsindsamling i byområder og indsamling til industrielle aktører samt sortering og genbrug af bioaffald.

I 2020 indsamlede Sepur 1,7 millioner tons affald fra enkeltpersoner og virksomheder.

I 2021 arbejdede Sepur for ca. 1.300 kommuner i 25 områder af Ile-de-France-regionen (Paris), til gavn for 10 millioner indbyggere. Med denne stærke lokale tilstedeværelse anvender Sepur også sin ekspertise i nye storbyområder.

Fakta Renault Trucks:
Renault Trucks har leveret professionelle transportløsninger siden 1894, fra de lette erhvervskøretøjer til tunge trækkere. Renault Trucks tilbyder brændstofeffektive køretøjer og et komplet udvalg af 100 pct. elektriske lastbiler, med en øget levetid gennem en cirkulær økonomitilgang.

Renault Trucks er en del af Volvo-koncernen – en af verdens førende producenter af lastbiler, busser, entreprenørbiler samt industri- og marinemotorer. Koncernen leverer desuden komplette finansierings- og serviceløsninger.

Nøgletal Renault Trucks:
9.450 medarbejdere på verdensplan
4 produktionssteder i Frankrig
1.400 salgs- og servicepunkter på verdensplan.
54.000 solgte køretøjer i 2021

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk