I USA skal alt bare være større – og det gælder også Toyotas nye SUV FT-AC, der vises på Los Angeles Auto Show.

Den kommer sikkert ikke til Europa lige med det samme, for Toyotas nye super-SUV med tilnavnet FT-AC – ”Future Toyota Adventure Concept” – er skabt til amerikanere med ekstra appetit på off road kørsel og et aktivt liv.

FT-AC vises på den internationale biludstilling Los Angeles Auto Show 2017 som konceptbil, men de fleste af den japanske fabriks konceptbiler plejer at blive produktionsklare meget hurtigt.

Nye bud på en SUV

SUV-markedet har været inde i et boom over de seneste år, og derfor ser man også flere og flere bilfabrikanter komme med nye bud på, hvordan den klassiske SUV kan fortolkes.

Toyota har allerede Land Cruiser og RAV4, men med den nye bil løfter Toyota sløret for et koncept, der skal understrege de basale værdier, der findes i en SUV.

FT-AC er skabt til den aktive bilist, og den skal huske kunder og brugere på, at turen hen til deres aktivitet også kan være en oplevelse i sig selv.

Entreprenørens arbejdshest

Derfor er FT-AC også blevet designet med fokus på fleksibilitet, så den kan passe til enhver, om man så skal ud og surfe – eller en tur i skoven for at teste moutainbiken. Eller entreprenøren, der kan bruge bilen som bilen som arbejdshest.

FT-AC har et forholdsvis vovet design – bl.a en bred sort grill fortil ledsaget af LED-lygter samt tågelygter. Tågelygterne er designet så de kan tages af – og anvendes til aftenturene på den populære moutainbike eller på gravemaskinen.

Kofangerne skal sørge for, at bilen ikke lider skade af at bevæge sig ud i lidt hårdere terræn. Området omkring hjulene er ligeledes designet, så føreren ikke skal begrænses af det terræn, vedkommende bevæger sig ud i.

Wi-fi hotspot bil

Derfor er FT-AC udstyret med ekstra brede skærme, som nærmest får bilen til at svæve over de store 20 tommer hjul med hårdføre offroad-dæk.

Sidespejlene er udstyret med infrarøde kameraer, som kan optage de oplevelser, man får med FT-AC.

Derudover fungerer bilen også som et wi-fi-hotspot, hvorved de optagelser, man foretager, lagres direkte i skyen. De kan også offentliggøres med det samme via ens smartphone eller en anden mobil enhed. Wi-fi-forbindelsen gør det endda muligt at livestreame alle strabadserne.

Styret af sin smartphone

Udover livestreamingen kan hjælpelyset på tagbøjlerne også styres af ens smartphone eller anden mobile enhed. Lyset kan fungere som en hjælp ved lav sigtbarhed eller meget mørke situationer.

Endeligt er der også en cykelholder bagtil, som kan foldes ud og ind på meget få sekunder.

Som udgangspunkt er bilen tænkt udstyret med benzinmotor – og et optimeret firehjulstrukket system, der sørger for det nødvendige moment i de terrænet.

Kommer nok som hybrid

Men Toyota afviser ikke, at deres berømte hybridteknologi også kan overføres til det nye koncept.

FT-AC kan potentielt byde på næste generations hybridmotor, der evner at kombinere god brændstoføkonomi med fine køreegenskaber og kræfterne fra firehjulstrækket – uden at gå på kompromis med nogle af delene.

Om den kommer til Europa, er der ingen oplysninger om.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk