De ligger ikke på den lade side nede i Paris – nærmere bestemt hos bilkoncernen PSA Peugeot Citroën.
 
Ifølge den franske Patent- og Varemærkestyrelse ”Institut National de la Propriété Industrielle” (INPI) er bilkoncernen for sjette år i træk den virksomhed i Frankrig, som har søgt om flest patenter, nemlig 1348 patenter i 2012.

Førstepladsen i antallet af patenter afspejler klart nok det høje aktivitetsniveau i koncernens udviklingsafdelinger og en meget dedikeret indsats hos de 16.000 teknikere og ingeniører.

Innovative løsninger
Evnen til at frembringe innovative løsninger og til at omsætte dem i ny teknologi er væsentlige forudsætninger for at kunne leve op til forventningerne hos dagens og morgendagens kunder.

De nye patenter indgår i en vedvarende indsats for at videreudvikle bilerne, bl.a.med hensyn til miljø og sikkerhed –  takket være elektroniske systemer.

Som eksempel på en patent-ansøgning kan nævnes den nye modulære platform EMP2 (Efficient Modular Platform 2), som koncernen har udtaget 116 patenter på.

Kompakt ydre men stor i kabinen
Allerede fra i år giver den nye muligheder for fleksibel indretning – eksempelvis for usædvanligt forhold mellem kompakte ydre mål og stor rummelighed samt for nye former for udstyr og for lavere udledning af CO2.

EMP2 er bl.a. anvendt til den nye Citroën C4 Picasso-serie.

Et andet eksempel er fuldhybrid teknologien ”Hybrid Air”, der kombinerer trykluft og en benzinmotor.

Den er et væsentligt skridt hen mod et brændstofforbrug på 50 km/l. Her har PSA koncernen har udtaget 80 patenter på teknologien.

Blandt de reneste producenter
Som en af de førende producenter i Europa, når det gælder udledning af CO2  – i gennemsnit 122,5 g/km i 2012 –  går PSA Peugeot Citroën længere for at reducere udledningen af kvælstofoxider (NOx) og partikler fra sine dieselmotorer ved at kombinere de to teknologier – Blue HDi med SCR-efterbehandling ( Selective Catalytic Reduction) samt partikelfilteret.

Af øvrige centrale områder for udviklingsarbejdet i koncernen kan nævnes opkobling af bilen til internettet (multimedie- løsninger m.m.), innovation med hensyn til design og komfort, f.eks. løsninger for åbning af taget, glastag samt  indretning af kabinen med ventilation og klimaanlæg.   

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk