Crossover bilmodeller har oplevet en kæmpe succes overalt i Europa – og det gælder også herhjemme. Nu kommer der et nyt alternativ – den nye Crossback udgave af DS 4.

30 pct. af salget af luksusbiler i medium segmentet er crossover modeller. Derfor kommer der en DS 4 i crossover-version.

DS er for Citroën, hvad Lexus er for Toyota. DS er den mere luksusprægede alternativ. Første DS 4 kom i 2011 – nu er en facelifted udgave landet, og samtidig har man introduceret Crossback, der har tre cm øget frihøjde – og tydeligt markerede hjulkasser og tagbøjler.

Kendte PSA motorer
Teknisk anvendes de kendte motorer fra PSA Peugeot-Citroën programmet. DS 4 i udstyrsniveau Style vil kunne leveres med benzinmotoren PureTech 130 S&S (Stop&Start) , BlueHDi diesel 120 S&S, BlueHDi 120 S&S EAT6, BlueHDi 150 S&S samt BlueHDI 180 S&S EAT6, og DS 4 Crossback med de tre førstnævnte kombinationer.

Man kan personliggøre sin DS 4 med karrosseri og tag i hver sin farve samt med mange muligheder i kabinen. Den nye DS 4 og DS 4 Crossback er 4,28 m lang, 1,81 m bred, 1,50 m høj for DS 4 og 1,54 m høj for DS 4 Crossback. Varerums-volumen er over 1.000 liter i begge udgaver.

Idé fra konceptmodel
Den nye front på bilen er inspireret af konceptbilen Numéro 9. Den udstråler mere karaktér med det store kølergitter med DS logo, hvor kromlisten omkring kølergitteret strækker sig som to vinger over mod lygterne. Den nye front blev første gang præsenteret på DS 5 og vil blive udbredt til alle DS modeller.

Hertil kommer nye forlygter (DS LED VISION), der kombinerer Xenon og LED teknologi og giver en effektiv belysning af vejen. Modulernes placering får dem at ligne en række diamanter, og de nye lygter er udstyret med rullende blinklys.    

Apple CarPlay
Som den første model fra PSA-koncernen kan DS 4 og DS 4 Crossback leveres med Apple CarPlay så det bliver både mere sikkert og nemmere at bruge sin iPhone i bilen.

Bilerne kan leveres med en syv-tommer touchscreen i farver, som giver adgang til bilens forskellige funktioner, og som gør det muligt at reducere antallet af kontakter på midterkonsollen med 12.

Skærmen giver også mulighed for New Mirror Screen, som fungerer både med Apple CarPlay og med MirrorLink.

Op til 26,3 km/l
Motoreffekten går fra 120- til 180 hk, og momentet ligger mellem 230- og 400 Nm. Brændstofforbruget ligger mellem 20 og 26,3 km/l i snit  og en udledning af CO2 på fra 97 til 116 g/km.

Fra listen over standardudstyr kan nævnes alufælge, indfarvede kofangere, sidespejle og dørhåndtag, tågeforlygter med svinglys, aircondition, elektrisk parkeringsbremse, læderrat med ratbetjening, lændejustering på fører- og passagersæde, elektrisk parkeringsbremse, og nedfældeligt splitbagsæde.

Van-priserne ligger endnu ikke fast – men ventes at begynde med cirka 150.000 kroner plus moms for en DS 4 benziner med 130 hk – samme udgave i Crossback version cirka 10.000 kroner ekstra.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk