Direktør i virksomheden Risskov Maler ved Aarhus, Mahmoud Taha, har beregnet, at der er hentet en besparelse på 25.000 kroner pr. bil om året ved et skift fra diesel- til elvarebiler.

Han var tidligere skeptisk – og vidste ikke helt, om han troede på, at de kunne køre langt nok på en opladning.

Men han fik lov at låne en el-varebil i en uges tid, og det fungerede bare uden problemer. Så nu har Risskov Total Maler netop udskiftet hele flåden med otte elektriske Maxus e-Deliver 3.

Flere ladestandere

”At køre på el er noget, mange personer går meget mere op i – også når der skal vælges maler. Det er fremtiden, og så er det blevet nemmere, fordi der er langt flere ladestandere i dag, og fordi bilerne er bedre,” siger Mahmoud Taha.

Et stigende antal virksomheder skifter fossilbiler ud med el, og i Østjylland er antallet mere end seksdoblet på tre år, er meldingen fra den danske Maxus importør.

Stor signalværdi

”Flere virksomheder skifter til elvarebiler, og det er en positiv udvikling med stor signalværdi. Udover at det er godt for miljøet, kan det også have en betydelig indvirkning på de totale omkostninger for virksomhedernes flåder,” siger Steffen Vilstrup, Manager Director fra Maxus Danmark

På få år er salget af elektriske varebiler steget markant og flere virksomheder tager et aktivt valg om at køre i elbil.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk