Den aktive formand for DTL, Dansk Transport og Logistik, Jørgen Egeskov passer i den grad også forretningen hjemme i Vamdrup – Vamdrup Specialtransport A/S.

Han har lige købt to nye fire-akslede Volvo FM lastbiler med 500 hk, som har erstattet et par ældre lastbiler i vognparken. Jørgen Egeskov har gennem mange år opbygget en stor ekspertise på netop specialtransport.

Virksomheden arbejder med bl.a. transport og håndtering af vindmøller med vinger op til 75 meter, mega kedler, større og mindre lystbåde og ikke mindst store produktionsmaskiner og flytning af hele maskinanlæg.

Bred kundekreds
Med andre ord svært håndterbart gods i store dimensioner eller med tung vægt. Kunderne tæller erhvervslivet og industrien i bred forstand – så som vindmølleindustrien, entreprenørselskaber samt bygge- og anlægsbranchen. Arbejdet foregår mest herhjemme, men der er også tranporter til udlandet.

Vamdrup Specialtransport har det nødvendige grej – de vil sige kraner, sættevogne, påhængsvogne og blokvogne. Til at trække det hele har virksomheden 20 lastbiler i vognparken, hovedparten Volvo lastbiler.

Virksomheden har bl.a. valgt Volvo på grund af driftssikkerhed og kvalitet samt et chassis, der et godt til at bygge kraner op på. Samtidig nævnes den gode service hos forhandleren, Autohuset Vestergaard.

Kran fra KL Kranservice
”Chassisforstærkningen for kranen er specielt lavbygget og ført helt frem til frontstøttebenene og giver dermed 100 pct. løftekapacitet 360 grader rundt samt to- til tre en halv tommer skammelkoblingshøjde på 1,25 meter, siger Jørgen Egeskov.

I samarbejde med KL Kranservice i Jernvedlund ved Ribe står Jørgen Egeskov selv for opbygningen af sine lastbiler. Hans interesse for teknik og hans baggrund som smed giver ham gode forudsætninger for at optimere lastbilerne til opgaverne, der skal løses.

”Hellere opbygge et køretøj til et specifikt formål frem for at brede sig for meget og gå på kompromis – og lade lastbilen opfylde for mange funktioner på en gang. Det bliver aldrig helt godt, siger Jørgen Egeskov.

Kompakte og færdigbyggede
Han sætter en ære i at udnytte hver en millimeter af pladsen i sine opbygninger, så lastbilerne fremstår kompakte og færdigbyggede.

Jørgen Egeskovs arbejde i formandsstolen i DTL tager dog også en del tid, for det politiske organisationsarbejde er krævende. Men medarbejderne er erfarne og i stand til selv at tage hånd om opgaverne, når vognmanden er bortrejst nogle dage til møder eller konferencer.

Vamdrup Specialtransport, der blev etableret i 1982 af nu 60-årige Jørgen Egeskov, beskæftiger 23 medarbejdere.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk