Mercedes-Benz har netop offentliggjort lancering og prissætning på 4×4-udgaven af den nye Sprinter.

Mercedes-Benz er nu klar til at sælge 4×4-udgaven af den nye Sprinter. Forhandlerne kan modtage ordrer fra marts måned og fabriksprisen er fra 37.540 Euro, hvilket er for et 314 chassis i L2 udgave. Prisen i Danmark er ikke meldt ud.

4×4 teknikken er Mercedes’ kendte 4-ETS (Electronic Traction System), som er integreret med Adaptiv ESP (esc).

Rigtig off-road’er

Den nye bil byder på reduktionsgear, hill assist (bakkehjælp) for kørsel op ad bakke – ligesom der er fartbegrænser ved kørsel ned ad bakke for at skabe øget stabilitet.

Firehjulstrækket arbejder med fuld elektrohydraulisk kontrol – med automatisk valg imellem 4×4 og 4×2. Over 10 km/t skiftes automatisk til 4×2. Systemet kan tilvælges via en kontakt på instrumentbrættet. Man skifter manuelt til differentialespærre.

I 4×4-mode sender fordeler-gearkassen 35 pct. af trækkraften til forakslen og 65 pct. til bagakslen. I reduktionsgear er trækkræften øget til 40 pct.

4×4-specifikationer

4×4 udgaver af Sprinter har udover specifikationerne fra standardmodeller også ekstra håndtag på fordørene, hydraulisk styring og særlige terrændæk.

Sprinter 4×4 bygges i en integreret produktion på fabrikken sideløbende med 4×2 udgaverne – og det er ikke muligt at eftermontere 4×4 systemerne. Garantien er tre år uden kilometerbegrænsning ifølge det engelske nyhedssite ”Newspress.” De danske garanti-konditioner for bilen kendes ikke.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk