Lemvigh-Müller – Danmarks største stål- og teknikgrossist – sætter sammen med logistikgiganten DSV fart under den grønne omstilling på landevejene.

Det sker gennem en national aftale om at udskifte ca. 1.700.000 liter traditionelt brændstof med klimavenlig HVO100-biodiesel, der sparer klimaet for op til 90 pct. CO2. Det gøres, selv om HVO er noget dyrere i indkøb end traditionel diesel.

Konkret har Lemvigh-Müller indgået en aftale med DSV, der står for grossistens tekniske leverancer, om at hælde den klimavenlige biodiesel på lastbilerne fra første februar.

Klimavenlige leverancer

Det betyder, at industri-, bygge- og håndværksvirksomheder fremover får klimavenlige leverancer af tekniske artikler, værktøj og værnemidler.

Bæredygtighed er højt på agendaen hos Lemvigh-Müllers kunder. Ikke mindst industrien og mange installationsvirksomheder har fokus på at reducere deres CO2-udledning til et minimum.

”Vi har en opgave i at hjælpe vores kunder i mål med det, og det ligger i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar. Ved at skifte til HVO100 hjælper vi vores kunder med at blive mere grønne, og vi bliver også selv grønnere – til gavn for klimaet,” siger Christian Herbert, kommerciel direktør, Lemvigh-Müller A/S.

7,2 mio. km. transport

I første omgang har Lemvigh-Müller indgået en aftale med DSV, der står for distributionen af varer fra grossistens tekniske lagre.

Med 7,2 mio. kørte kilometer årligt og et forbrug på 1.700.000 liter brændstof i 2020 for DSV’s transporter for Lemvigh-Müller vil det betyde meget i klimaregnskabet fremover – den forventede CO2-reduktion er 3.794 ton årligt.

Lemvigh-Müller oplyser, at man er den første danske grossist til at bruge HVO100, så aftalen er uniq.

Viljen til grøn omstilling

”Ikke nok med at aftalen er et resultat af et tæt og løsningsorienteret samarbejde med vores mangeårige kunde Lemvigh-Müller, så sender størrelsesordenen på denne nationale aftale også et klart signal om, at viljen til grøn omstilling til gavn for alle i samfundet bestemt ikke er gået i stå, selvom Corona-pandemien har stjålet dagsordenen,” siger Morten Kjærgaard, Vice President i DSV Road.

Det er på distributionen, at grossister har deres største CO2-aftryk, og Lemvigh-Müller ser HVO100 som vejen frem i de kommende år, indtil det er muligt at køre på f.eks. ren el.

Et kvantespring

”Vi ønsker den løsning, der her og nu skaber størst mulig forskel for klimaet og for vores kunder i deres målsætninger for CO2-reduktion. Med HVO100 tager vi et kvantespring og fjerner op til 90 pct. af udledningen. Samtidig kommer det vores kunder i hele landet til gode, fordi distributionen gennem DSV er landsdækkende,” siger Lemvigh-Müller direktør Christian Herbert.

Den grønne omstilling handler dog ikke kun om distribution for stål- og teknikgrossisten.

Flere grønne projekter

”Vi ønsker at bidrage til en bæredygtig udvikling – og er taget på en rejse, hvor vi skridt for skridt lancerer grønne tiltag. Som B2B-partner for industrien, byggebranchen og installationssektoren har vi fokus på løsninger, der hjælper dem med den grønne omstilling. Ud over grøn distribution, er det f.eks. grønne produktlinjer og bæredygtige emballageløsninger, hvor vi er i fuld gang,” siger Christian Herbert.

Fakta Lemvigh-Müllers og DSV’s HVO100-løsning:
• Der findes forskellige typer biodiesel. Den mest miljøvenlige er HVO100, der er produceret 100 pct. af planteaffald og animalsk affald – altså restprodukter, der ellers ville gå til spilde. Der skal derfor ikke produceres nyt for at fremstille HVO100.
• HVO100 kaldes også for 2. generations bio-diesel, der er 100 pct. fossilfri og udleder op til 90 pct. mindre CO2 end fossilt brændstof.
• DSV køber HVO100 i en mængde, der dækker distributionen af Lemvigh-Müllers leverancer, og tanker det klimavenlige brændstof på deres lastbiler.
• DSV får biodiesel fra Q8, som garanterer, at den HVO100, der leveres til DSV og Lemvigh-Müller, ikke indeholder skadelig palmeolie og har en dokumenteret CO2-reduktion på op til 90 pct.
• Aftalen med DSV rammer mere end 95 pct. af Lemvigh-Müllers CO2-aftryk på distributionen af tekniske leverancer.
• DSV kørte 7,2 mio. km for Lemvigh-Müller og forbrugte cirka 1.700.000 liter traditionelt brændstof i 2020. Det svarer til 180 ture rundt om jorden. Den forventede CO2-reduktion baseret på 2020-tal ved at skifte til HVO100 er 3.894 ton årligt.

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk