Semler Gruppen, landets største bilkoncern, der er kendt for importen af mærker som VW, Skoda, Audi, Seat og Porsche skifter rorgænger.

Den øverste chef gennem 11 år, Jens Bjerrisgaard, har valgt at gå på pension – og overlader jobbet som administrerende direktør til den 42-årige Ulrik Drejsig bliver ny adm. direktør for virksomheden med 2.300 ansatte.

Danmarks største bilkoncern Semler Gruppen har 2.300 medarbejdere. Jens Bjerrisgaard overlader tjansen til Ulrik Drejsig fra udgangen af marts i år. Drejsig kommer fra en intern direktørpost.

Fra Nellemann til Semler

Jens Bjerrisgaard kom til Semler i april 2010 efter 21 år i Nellemann koncernen – de sidste 14 år som øverste chef for Kia Import Danmark.

Som topchef i Semler Gruppen har han været i tæt samarbejde med bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen.

Jens Bjerrisgaard kan se tilbage på en periode med vækst og udvikling stort set hele vejen.

Tre-dobling af omsætningen

Gruppen har siden 2009 øget omsætningen fra fem- til 15 mia. kr. Indtjeningen er løftet fra -84- til 543 mio. kr., og medarbejderstaben er fordoblet.

I dag driver selskabet også en hel division inden for innovation og tech samt er en aktiv spiller i landbruget gennem Semler Agro.

Jens Bjerrisgaard har virkelig gjort en forskel. Væksten og udviklingen gennem perioden behøver ingen uddybning.

Tak fra bestyrelsen

“Jeg vil på vegne af hele gruppen, bestyrelsen og aktionærerne takke Jens for en af de stærkeste perioder i selskabets mere end 100-årige historie. Nu står Ulrik Drejsig klar i kulissen. Ham har jeg fulgt de sidste mange år, og det er den helt rigtige afløser som øverste chef,” siger Michael Pram Rasmussen.

Jens Bjerrisgaard udtaler, at han har haft en fantastisk tid i Semler Gruppen.

Han peger på, at alle de gode, dygtige og loyale medarbejdere og forhandlere har muliggjort en transformationen af selskabet.

Fortsatte ændringer

”Eller begyndelsen af transformationen, bør jeg nok understrege. Væsentlige ændringer vil fortsætte i branchen. Tankegangen og adfærden internt er ændret, og det har rykket selskabet meget. Branchen er som bekendt under forandring, og vi har som den store spiller formået at være de mest agile og innovative. Det kan mine kollegaer være stolte af, og jeg ser frem til at følge transformationen fra siden med Ulrik Drejsig i førersædet,” siger Jens Bjerrisgaard.

42-årige Ulrik Drejsig er et velkendt ansigt for både ansatte, leverandører, producenter, forhandlere og kunder.

Fire jobs siden 2009

Ulrik Drejsig har haft fire forskellige jobs i selskabet siden 2009. Han kommer fra en stilling som adm. direktør i Skandinavisk Motor Co. A/S, ligesom han sidder i bestyrelsen i flere af gruppens datterselskaber.

De seneste tre år har Ulrik Drejsig som direktør for Skandinavisk Motor Co. haft stor indflydelse på den daglige ledelse og de strategiske satsninger.

Blandt andet udviklingen af en mere digital dialog med kunderne, øget fokus på opbygning af en porteføljeforretning, samt planlægningen af den nærtstående elektrificering af den danske bilflåde til mere bæredygtig mobilitet.

Et godt sted i Semler Gruppen

”Det er med både spænding, at jeg har takket ja til jobbet. Jeg har kørt tæt parløb med Jens Bjerrisgaard de sidste tre år, og det har givet mig stor indsigt. Hvis vi ser ud over den allestedsværende Corona-krise, står vi et rigtig godt sted i Semler Gruppen.

Han peger på, at virksomheden er succesrig, men verden er foranderlig, hvor digitalisering og elektrificeringen blot er to af flere forhold, der vil ændre branchen.

Finde nye forretningsområder

Drejsig skal sammen med medarbejderne både føre det eksisterende arbejde videre samt finde nye forretningsområder, der muliggør, at Semler Gruppen også de næste ti år skiller sig ud.

”Vi skal vise, at lang erfaring og stor volumen også betyder fart og nytænkning til fordel for kunderne. Nu har jeg to måneder med Jens Bjerrisgaard til en professionel og rolig overdragelse. Det glæder mig meget,” siger Ulrik Drejsig.
_
Fakta om Semler Gruppen:

Semler Gruppen varetager import og detailsalg af Seat, Skoda, Audi, Volkswagen Personbiler, Volkswagen Erhvervsbiler og Ducati motorcykler. Dertil kommer luksusmærkerne Porsche, Lamborghini, Bentley – og senest er også Aston Martin føjet til under luksusbilerne.

Selskabet solgte i 2019 i alt 73.000 nye biler og havde en samlet markedsandel på 27,7 pct. af det danske personbilmarked.

Udover biler har selskabet også en innovation og tech division samt Semler Agro.

Semler Gruppen er Danmarks 38. største virksomhed og omsatte i 2019 for 15 mia. kr. og har 2300 ansatte.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk