Tyske Bott har netop lanceret et nyt indretningssystem, der er både lettere og mere fleksibelt og med digitale løsninger som stemmestyring.

“Bott vario3” er et helt nyudviklet reolsystem til varebiler, som den tyske producent Bott i Stuttgart netop har præsenteret.

Øget brug af letvægtsmaterialer som aluminium og kunststof betyder en vægtbesparelse på 15 procent i forhold til tidligere – og det betyder brændstofbesparelser. Lastsikring har man også gjort ekstra meget ved.

Pick-by-Light

Sikkerheden er dog ikke blevet ringere, har crashtest af det nye reolsystem vist. Ved en crashtest med 50 km/t var der nærmest ikke skader at spore på opbygningen, viste en video ved lanceringen af “bott vario3” her i sommer.

Man er også gået den digitale vej med “bott vario3.” Her kan nævnes stemmestyringen ”Regina” i forbindelse med belysning af varerummet og en såkaldt ”Pick-by-Light” plukkesystem for lettere at finde varerne på hylderne.

Desuden har man introduceret et app-baseret efterfylde-system med udgangspunkt i stregkoder, som serviceteknikeren anvender.

VPN teknologi

Det sker bl.a. i samarbejde med virksomheden Berner, som leverer de ønskede produkter til bilerne 24/7 – med en nøglefri åbning af dørene via en radiostyret fjernbetjening. Og helt fremtidssikret har man en Connectivity option med VPN teknologi i køretøjet (Virtual Private Network) – samt WLAN Hotspot.

Nye fastgøringssystemer, som kendes fra flygods har også fundet vej til den nye indretning. Bott tilbyder også anvendelse af C-Lash systemet, som letter surringsprocessen.

Derved kan man også fragte pallegods og små fragtenheder – også uden kun at bruge gulvarealet. Godset kan surres i flere niveauer.

Ikke bare reoler

Blandt andre nyheder kan nævnes nye letvægtsskuffer i aluminium og kunststof med et nyt ergonomisk greb, som endda kan klikkes ud og tages med til opgaven. Skufferne er opdelte med en ru overflade, så produkterne ikke rutsjer rundt.

“bott vario3” bilindretning udmærker sig bl.a. ved, at den er meget mere end bare reoler i køretøjet. Et klapbord med indbygget skruestik udvider f.eks. arbejdsområdet bag i bilen.

Med en bilindretning, der er tilpasset individuelt til kundens krav, optimerer man arbejdsprocesserne i sit mobile værksted.

Ingen plads er givet væk

På grund af de ny-tilpassede systemmål i den nye indretning udnytter Bott den indvendige plads i varebilen bedre.

Ingen – selv ikke den mindste – plads er givet væk, som Bott selv udtrykker det.

”Særligt praktisk er vores C-Lash-system, men hvilket man nemt og hurtigt kan integrere surringsstropper på reoler og hyldebakker. Også skufferne i reolsystemet til biler byder på et godt struktureret opbevaringsrum,” skriver Bott på deres hjemmeside.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk