Land Rover Defender testes lige nu i Dubai og præsenteres på IAA bilmessen i Frankfurt i september – vi får den i foråret.

Nu er det lige før. Efter mange års venten (siden 2016) er Land Rover endelig klar til at lancere den nye Defender.

Den forrige Defender er en legende. Efter 67 års produktion, siden 1948, blev den sat på pause hjemme på fabrikken i Solihull ved Birmingham – da bilen ikke opfyldte nye miljøkrav.

Premiere 10. september

Men det gør den nye Defender, der dog ikke skal bygges i England, men i Slovakiet – hvor modellen Discovery også produceres.

Defender har premiere 10. september forud for åbningen af IAA biludstillingen i Frankfurt – og kan efterfølgende bestilles af kunder.

Leverancer til Danmark kommer til at ske fra foråret, oplyser PR-chef Søren Hyltoft fra den danske importør, British Car Import.

Fra Kenya til Dubai

Senest har den været på udmarvende off road-tests i Kenya – og lige nu er det ved at være slut med de mange tests, der løber op i 1,2 kilometer.

Lige nu er bilen i Dubai – hvor Råde Kors og Røde Halvmåne (IFRC) har observeret bilens præstationer i udfordrende tests.

Til sidst overtog de to humanitære hjælpeorganisationers eksperter selv rattet i den nye terrænkørende bil – med tests i sanddyner og på en snoet asfaltvej – kendt som Jebel Jais hovedvejen – op til det højeste bjerg i De forenede Arabiske Emirater.

Samarbejde begyndte i 1954

Det hele er mundet ud i en ny aftale om levering af biler til Røde Kors og Røde Halvmåne – et samarbejde, der begyndte for 65 år siden – i 1954, hvor den første specialmodel af Defender blev leveret til de to hjælpeorganisationer, der har anvendt dem i alverdens brandpunkter.

I år markeres de to organisationers ”100 års håb” – og over de næste tre år vil Land Rover støtte op om hjælpearbejdet i lande som Australien, Indien og Mexico.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk