Rockwool har en klar ambition om at være med i front, når det gælder den grønne omstilling. Den nyeste aktivitet er at medvirke til lavere CO2-udledning i transportsektoren.

To nye Iveco S-Way biogas-lastbiler skal nu således stå for 20 procent af leverancerne af isoleringsmaterialer til de sjællandske kunder. Midt i november rullede de nye lastbiler fra Rockwool således ud på Sjælland.

I sig selv ikke noget særsyn hos stenuldsproducenten, der dagligt sender store mængder isoleringsmateriale ud til kunder i hele landet fra de to danske fabrikker.

6-700 km om dagen

Ikke desto mindre er der noget særligt ved netop disse to lastbiler, for i tanken er der nemlig komprimeret biogas, CNG (Compressed Natural Gas.)

Med en daglig kørsel på 6-700 kilometer primært i Københavnsområdet kommer de to køretøjer som nævnt til at overtage 20 procent af kørslen med isolering ud til kunderne på Sjælland.

De to lastbiler har sagt farvel til at køre på diesel – og kører udelukkende på biogas, som reducerer CO2-udledningen betydeligt. Dermed er det endnu et bidrag til Rockwool Nordics’ indsats for lavere CO2-udledning.

Længere tids arbejde

Reduktionen af CO2 fra varetransport er ikke et nyt fokus fra den globale stenuldsproducent, men derimod et konkret resultat af længere tids arbejde med at skifte til klimavenlige transportløsninger.

Virksomheden har længe arbejdet med grøn transport, både i samarbejde med transportører og direkte med de lastvognsproducenter, der er længst fremme på området.

”Så nu har vi besluttet at teste biogasløsningen af. På den måde bliver vi klogere og får mere erfaring, som vi så kan bruge til at udvide initiativet til at omfatte mere af vores danske og nordiske transport,” siger Michael Rasmussen, logistikdirektør hos Rockwool Nordics.

Biogas i produktionen

Det er ikke kun på vejtransporten, at virksomheden har implementeret biogas som middel til at reducere CO2-udledningen – også på de to danske fabrikker blev der i begyndelsen af 2021 skiftet til biogas i fremstillingen af stenuld.

Sammen med løbende energieffektiviseringer har det reduceret Rockwools danske CO2-udledning med hele 70 procent i 2021 sammenlignet med 1990.

”Vi ser også på, hvad vi gøre for at reducere påvirkningen, når vi transporterer vores produkter. Og her er det en udfordring at finde ud af, hvilken vej pilen peger i forhold til fremtidens klimavenlige løsninger for den tunge transport, men vi tror på, at biogas på nuværende tidspunkt er et anvendeligt alternativ,” fortsætter Michael Rasmussen.

Fokus på grøn omstilling

De to lastbiler drives af Frode Laursen A/S, som i næsten 50 år har været Rockwools foretrukne samarbejdspartner på transportområdet.

Det lange partnerskab har igennem årene også udviklet sig til et strategisk samarbejde, hvor de to virksomheder går sammen om at implementere mere miljørigtige løsninger.

Tæt samarbejde

Som transportør er man nødt til hele tiden at tænke i alternative drivmidler, både i forhold til her og nu og fremtiden.

”Derfor er det en stor fordel at have en kunde, der også har stor fokus på grøn omstilling og ikke mindst er villig til at investere i det sammen med os. Vi tror på, at man får den bedste og grønneste transportforretning og ydelse ved at arbejde tæt sammen,” siger Frank Wolf-Jürgensen, salgsdirektør hos Frode Laursen A/S.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk