Senere i år kan man købe en elektrisk Volvo lastbil i USA – det er netop blevet offentliggjort. Lastbilen hører til det tunge klasse 8 segment.

For nylig viste Volvo også deres elektriske lastbiler i Europa ved et arrangement i Göteborg – både til eksportkørsel og entreprenørkørsel. Den ventes klar indenfor et par år. Volvos elektriske distributionsbiler er allerede til salg i Europa.

Overført systemet

I USA har man indbygget den svenske el-teknologi i den amerikanske VNR lastbil, som starter field-tests sammen med to californiske logistikfirmaer, ”Dependable Supply Chain Services” og ”NFI.” Bilerne er især tænkt til regional- og lokal transport.

Lanceringen er en del af Volvos project ”Low Impact Green Heavy Transport Solutions” (LIGHTS) project – et samarbejde mellem 15 offentlige- og private partnere for at vise muligheden for elektrisk fragthåndtering i tæt trafik samt i byområder.

At være pionerer

”Volvos LIGHT projekt viser, at for at det kan lade sig gøre, er der brug for mere end bare en enkelt lastbil. Det handler om det komplette eco-system for emissionsfri tung transport – og det at tage ansvar for det ecosystem. Det kan kun opnås gennem et fælles mål og helt integreret samarbejde mellem alle involverede parter – samt at være enige om at være pionerer sammen,” sagde Peter Voorhoeve, præsident i Volvo Trucks North America.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk