(GENÈVE)

Til november lander den nye Subaru XV herhjemme – i en helt ny udgave, der både er længere og bredere end forgængeren fra 2012.
Prisen begynder på cirka 300.000 kroner – og under 200.000 kr. som Van. Godt 15 pct. af XV salget bliver som gulplademodel.
Verdenspremiere fejrer den i disse dage på biludstillingen i Genève, hvor den robuste forhjuls-trækker står på en helt ny global platform, som også senere Subaru modeller vil nyde godt af. Platformen er udviklet, så Subaru fremover kan tilbyde deres bilprogram med drivkilder som el, plug-in-hybrid og hybrid.
Sikkerhedsmæssigt er XV på højde med de bedste biler, som de mener har mange fordele i forholde til de bedste europæiske biler.
EyeSight kamera-system
”Bilens EyeSight system har to kameraer, der kan se alt fra personer, faste genstande og andre trafikanter. De to kameraer kan se bremselysene på bilen foran og reagerer lynhurtigt og bilen bremser selv op. Outback-modeller i asiatiske områder har allerede systemet, og det har betydet et fald i sammenstød på 84 pct. Andre radarbaserede systemer kræver virker kun på stål,” siger salgsdirektør Niels Thanning, Subaru Nordic.
Den nye XV kommer med en 2-liters benzin-boxermotor og standard symmetrisk firehjulstræk. Dertil er ganske højt niveau af udstyr.
”En konkurrerende bil som f.eks. VW Passat er måske nok billigere i standardudgave, men når man investerer i udstyr til Passat’en, så er vores biler meget billigere,” siger Niels Thanning.
Stigende interesse
Markedsandelen er måske ikke landets største, men kundeunderlaget er stigende. Der er 13 forhandlere i Danmark plus Grønland og Færøerne.
”Vi blev faktisk nummer tre på Grønland med 46 enheder i fjor. Herhjemme ser vi en del nye kunder, som før har kørt premium mærker som Audi og BMW. Kunderne vil gerne skille sig ud, og når de først har kørt i i vores biler, er de meget loyale,” siger Niels Thanning.
Subaru tilbyder flere finansieringsformer – bl.a. firmabil-leasing, men Thanning fortæller, at Subaru kunder oftest betaler bilen kontant. Kunderne er gennemsnitligt over 50 år gamle. 455 nye Subaru blev solgt herhjemme i 2016, mens tallet i Sverige var på 5.400 enheder.
Entreprenører
”Vi har en del entreprenører og håndværkere som kunder til vores firehjulstrækkere – som har glæde af trækkraft under alle forhold og god trailervægt. Den nye XV trækker en trailer på 1.600 kg – noget mere end forgængeren,” siger Niels Thanning.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk