(JÖNKÖPING)

Transportmessen Elmia Lastbil i Jönköping nåede op på 31.354 besøgende fra onsdag til lørdag i sidste uge – med en række danske udstillere og besøgende.

Først og fremmest masser af nye lastbiler – inklusive en verdensnyhed fra DAF med ny Tridem-aksel. Som sædvanlig var der også stor tilslutning til konkurrencen Nordix Trophy om den flotteste lastbil.

75.000 kvadratmeter udstillingsareal er den største messen siden begyndelsen for 35 år siden – og gennem årene er der kommet flere og flere danske udstillere.

Politisk bevågenhed

Messen har også stor lokal politisk bevågenhed – ikke mindst med få dage til det svenske valg – så det var ikke svært at få den svenske infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) til at åbne messen og tillige til at deltage i flere events og pressemøder under udstillingen.

De fleste store lastbilsproducenter stillede op – og selv om mange venter med at vise nyheder til Europas største transportmesse i Hannover i september, så var der – ud over DAF – også flere andre trækplastre, som for producenternes vedkommende var en ny selvkørende Mercedes-Benz Arocs, LNG/CNG-gasbiler hos Iveco, nye svensk´producerede lad til Fiat Doblò og Talanto – samt Volvos eldrevne FL skraldebil.

Vigtigt mødested

”For os er messen et meget vigtigt mødested – ikke kun for os i øvrigt, men også for opbyggere, kunder og sælgere. At samle så mange på én og samme plads på nogle få dage og dermed kunne samle information på én gang er uniqt,” sagde Scanias kommunikationschef Jennifer Erdtman.

Hos Volvo var der en god diskussion mellem Eneroth og Roger Alm, ansvarlig for Volvo Lastvogne i Europa – hvor hele problematikken med manglende chauffører bl.a. mundede ud i, at hvis fragtkøbere ville betale mere for transporterne – så ville kvaliteten af erhvervet også blive forbedret.

Volvo viste bl.a. deres eksportlastbil med flydende naturgas LNG og en elektrisk skraldebil på basis af FL modellen.

Tre partnere

Elmia Lastbil er en udstilling i samarbejde med Elmia, fagbladet Trailer og Sveriges Åkeriföretag – og i år atter været fyldt med konferencer og debatter – men også den kendte konkurrence mellem de flotteste lastbiler – kaldet Nordic Trophy.

Elmia Lastbil i Jönköping åbner atter dørene 19–22 augusti 2020.

Fakta Elmia Lastbil 2018:

Antal besøgere: 31 354
Antal utstillere: 411
Antal utstillende lande: 17

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk