(PARIS)

Med danske øjne er Skoda Kodiaq, der er søstermodel til VW Tiguan, mest interessant, hvis vi tager de gule briller på under biludstillingen i Paris.

Udstillingen har åbent frem til 16. oktober – og selv om mærker som Ford, Mazda, Volvo, Bentley og Ross-Royce er fraværende, skorter det ikke på nyheder.

Der er ingen deciderede varebiler udstillet – med undtagelse af Nissan Navara og Isuzu D-Max – med mange SUV biler.

SUV nyhederne
Ud over Kodiaq skal vi bl.a. nævne Audi Q5, Porsche Panamera, Jeep Cherokee, Mercedes GLC AMG E43, Land Rover Discovery, Renault Koleos, Peugeot 3008 og Peugeot 5008. Dertil facelift til Dacia gruppen – med Duster som SUV modellen.

Kodiaq har med en lavere pris end sit tyske ophav store chancer som gulplademodel – og jos Land Rover er over 10 af bilerne på gule plader – også en bil som Jaguar F Pace sælger som Van.

Kunderne er endnu ikke begyndt at købe elbiler for alvor – i forhold til benzin- og dieselbiler. I hvert fald mente chef for Renault Nissan alliancen, Carlos Ghosn, og Daimler chef Dieter Zetsche ikke, at man kunne sige noget om fremtiden. De to chefer, der har tæt samarbejde, siger, at det er op til lovgiverne i EU – men man er fleksible, og teknologien er klar.

Selvkørende elbiler
Elbiler er allerede på vej til at blive den mest solgte teknologi i Kina – men det var sværere at spå om Europa. Et er sikkert – elbiler bliver på sigt selvkørende. Derfor arbejdes der rigtig meget på Connectivity – for når bilen kører selv, så skal vi have noget at lave i mens. Bl.a. se TV og høre musik, som vi med et klik kan dele med venner i andre biler i køen.

Varebiler, der kører i byerne, vil på sigt blive elektriske – det vil miljøzoner sikre. De vil køre de varer, som vi har bestilt på nettet, frem til vores adresse. Om det bliver med droner pakkerne kommer de sidste par hundrede meter, som Mercedes Benz foreslår, det er svært at sige.

Men det er nok også sikkert, at vi kommer til at dele vores biler mere end før. Også varebiler, som klarer en opgave – og derfor endnu en opgave for andre.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk