For at kunne levere en forbedret brændstofeffektivitet, introducerer Volvo Trucks nu Volvo FH med I-Save.

Ved at kombinere den nye D13TC-motor med opdaterede brændstofbesparende funktioner kan en ny I-Save løsning reducere brændstofomkostningerne med op til syv procent ved fjerntransport – uden at gå på kompromis med køreegenskaberne.

Pres på rentabilitet

Efterspørgslen efter transport i hele Europa vokser, og lastvognene dækker stadig længere afstande. Samtidig står vognmændene over for stigende dieselpriser, der sætter pres på rentabiliteten.

“Volvo FH med I-Save er vores svar på denne udfordring. Det er en komplet løsning, der kombinerer vores nyeste teknologi, så brændstofforbruget ved fjerntransportopgaver reduceres markant. Og det er uden at gå på kompromis med køreegenskaberne,” siger Roger Alm, formand for Volvo Trucks.

Turbo Compound

Volvo FH med I-Save findes i den nye D13TC, Volvo Trucks’ mest brændstofeffektive motor til fjerntransport.

Den har stempler med et patenteret bølgeformet indre, der forbedrer forbrændingen og øger effektiviteten ved at lede varme og energi til midten af cylindrene.

Overskydende energi i udstødningsgassen bruges derefter til at drive motoren gennem en ekstra turbine i udstødningsstrømmen – også kaldet Turbo Compound-enheden.

300 Nm ekstra moment

Motoren producerer op til 300 Nm ekstra drejningsmoment, hvilket betyder, at der er behov for mindre acceleration og brændstof for at holde en stabil hastighed i motorvejstrafik. Det er en ideel løsning til fjerntransportkørsel.

Andre nyheder, der introduceres med I-Save, omfatter nye brændstofeffektive bagaksler, et opdateret, kortbaseret I-See system, der analyserer og tilpasser sig hældninger forude og omfatter gearskift-software optimeret til fjerntransport.

Over 120.000 km om året

De kombinerede fordele i forhold til effektiviteten kan samlet resultere i brændstofbesparelser med op til syv procent sammenlignet med en D13 Euro 6 Step D-motor.

“Vi har skræddersyet alle aspekter af I-Save for at tilpasse dem til fjerntransportkørsel – især for vognmænd, der typisk kører mere end 120.000 km om året. “Jo længere de kører, desto mere kan de spare. Det er en kraftfuld motor, der leverer en meget brændstofeffektiv og komfortabel køreoplevelse,” siger Mats Franzén, Powertrain Strategy Director hos Volvo Trucks

Volvo FH med I-Save vil være tilgængelig for bestilling fra 11. marts i år på de europæiske markeder.

Fakta Volvo FH I-Save:

Alle funktioner i I-Save er designet til at reducere brændstofomkostningerne.

Inkluderet i Volvo FH med I-Save:
• D13TC-motor (Turbo Compound) 460 hk (2600 Nm) eller 500 hk (2800 Nm)
• Nye, meget brændstofeffektive bagaksler
• Tomgangsstop
• I-Cruise med I-Roll, som justerer hastigheden for at holde brændstofforbruget nede
• Servostyringspumpe med variabel slagvolumen
• Opdateret I-See
• Opdateret I-Shift med optimeret software til fjerntransport

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk