Der var tæt kamp om at vinde Truck of the Year titlen i år – og få overrakt det det prestigefyldte trofæ på transportmessen Solutrans i Lyon for nylig.

Men præsident og CEO for Iveco Trucks Pierre Lahutte opnåede hæderen – og det var en stolt chef, der fik trofæet ”Truck of the Year 2016” for den nye EuroCargo overrakt af juryformand Enrico Griffini.

Med en lille afstand ned til Renaults entreprenørserier  ”C” og ”K” (tidligere Kerax) på andenpladsen var det Ivecos mindste lastbil, EuroCargo, der fik flest point blandt de 24 mand store europæiske jury.

Tyrkisk Ford Cargo treer
EuroCargo fik 101 point foran Renaults 98 point – men til gengæld vandt Renault til gengæld prisen i fjor for den nye T-serie, som C- og K serien deler førerhusdesign med. Tredjepladsen i år gik til den tyrkiske Ford Cargo i entreprenørudgave.

EuroCargo fik sejren ikke mindst for den forbedrede samlekvalitet. Udefra kendes den nye lastbil på sit nye design, der sikrer lavere luftmodstand – og en helt ny indretning af kabinen. Der er et nyt kommunikations-system med touchscreen og GPS styret navigationssystem.

Når vi ser på de tekniske nyheder, kan vi nævne, at SCR Tector-motorerne er blevet mere økonomiske. I den forbindelse kan vi pege på ECO-roll effekten, hvor motoren slår fra, når bilen ruller.

12 trins automatgear
Et velfungerende system, erfarede vi under testen i Italien i sommer – dog virker det ikke, hvis man vil foretage en hurtig acceleration – også kaldet kick-down. Et stort plus er den 12 trins automatiseret gearkasse, som EuroCargo har fået fra Stralis modellen.

Der er tillige nye fjedre og støddæmpere, der har betydet meget bedre komfort. Der er brugt svejsning i stedet for syning af sædestoffet – det skulle øge holdbarheden væsentligt.

Det er fjerde generation EuroCargo, der nu vinder prisen. Tidligere vandt første udgave også Truck of the Year prisen – og der har siden været ændringer i 2002 og 2008. En halv million EuroCargo er siden blevet solgt.

De store mest populære
Herhjemme er det især de større 12-18 tons udgaver, der sælger bedst. Ikke de mindre 7,5 tons udgaver. I det meste af Europa er salget af EuroCargo i øvrigt stigende.

Iveco har vundet fire priser på to år – og det vil sige fire nuværende produktionsmodeller – nemlig Stralis i 2013, Daily i 2015 – og i år bussen Magelys og lastbilen EuroCargo.

De seneste  års Truck of the Year vindere:
2016: Iveco EuroCargo.
2015: Renault Trucks T-series.
2014: Volvo FH.
2013: Iveco Stralis Hi-Way.
2012: Mercedes-Benz Actros.
2011: Mercedes-Benz Atego.
2010: Scania R-serie.
2009: Mercedes-Benz Actros.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk