Har din virksomhed fået tempo 100 godkendt trailere, så skal de fortsat leve op til krav om vedligeholdelse. Især glemmer mange at se efter dækkene, skriver FDM på deres hjemmeside.

Med en tempo 100-godkendelse kan man komme hurtigt igennem Tyskland med trailer eller campingvogn bag på bilen.

Men det er ikke kun i forbindelse med selve godkendelsen til tempo 100, at bil og anhænger skal leve op til en række krav – også efterfølgende skal man sørge for, at bil og anhænger lever op til de bestemmelser, der er fastlagt af de tyske myndigheder.

Dæk max seks år gamle
For trailere og også campingvogne gælder det, at dækkene ikke må være mere end seks år gamle. Derfor skal man holde øje med dækkenes alder.

Skal man have nye dæk, så gælder det, at dækket skal have en mindste hastighedsmærkning på L = 120 km/t. Derudover skal dækkenes bæreevne svare til akseltrykket – dvs. hvert dæk skal kunne bære halvdelen af akseltrykket.

Det er traileren, som er tempo 100-godkendt, så man kan godt udskifte sin bil, uden at det påvirker tempo 100-godkendelsen.
Man skal blot huske, at din nye bil skal leve op til tempo 100-bestemmelsen.

Minimum ABS bremser på bilen
Bilen skal f.eks. være forsynet med ABS-bremser. Derudover må anhængernes største tilladte totalvægt ikke overstige bilens køreklare vægt – dvs. egenvægt + drivmidler + fører.

Præcis hvor meget traileren eller campingvognen må veje i forhold til bilens køreklare vægt, kommer an på anhængeren og dens tekniske udstyr.

Udskiftes til ny eller nyere brugt trailer eller campingvogn skal man have en ny tempo 100-godkendelse, med mindre den brugte trailer eller campingvogn i forvejen er tempo 100-godkendt.

Eventuelt med slingrekobling
Afhængig af anhængerens største tilladte totalvægt set i forhold til den trækkende bils køreklare vægt, skal man være opmærksom på, om den nye trailer eller campingvogn evt. skal være forsynet med slingrekobling for at kunne blive godkendt til tempo 100.

Det kan også være, at den nye trailer eller campingvogn skal være forsynet med bremser og støddæmpere for at kunne få tempo 100-godkendelsen, skriver FDM.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk