TNT fjerner al papirdokumentation fra deres fly med udgangen af 2014. Herefter vil selskabets piloter alene benytte deres iPads til at få adgang til informationer som flymanualer og kort.

Det sker efter at kurér-selskabets datterselskab TNT-Airways endelig har fået godkendelse fra de belgiske luftfartsmyndigheder. Det er et af de første kommercielle flyselskaber, der hermed indfører det papirløse cockpit.

Fremover erstatter iPad Air tablets dermed de 50 kilo tunge papirmanualer og –bøger, som tidligere fulgte piloterne med ombord. Dermed er samtlige 274 piloter i TNT Airways blevet udstyret med en iPad.

Lettere at opdatere
Hvert flys cockpit har fået installeret en særlig holder til de elektroniske enheder, som er godkendt til brug under flyvning – herunder take off og landing.

Det papirløse cockpit gør det nemmere at opdatere flydokumenterne, da det fremover bliver håndteret centralt og elektronisk – uanset, hvor et fly-mandskab befinder sig i verden.

Med MDM (Mobil Device Management) software har TNT etableret fjernbetjent (Remote) Management og -kontrol med alle iPads. Det sikrer streng overholdelse af alle selskabets politikker
for sikkerhed, indhold og data.

Den endelige myndighedsgodkendelse kommer efter en seks måneders godkendelses-periode. Her har de belgiske luftfartsmyndigheder undersøgt, hvorvidt indførelsen af iPads i TNTs fly lever op til alle sikkerhedskrav.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk