Transportvirksomheden TNT indsætter nu syv nye eldrevne Ducato som et forsøg i storbyer.

Bilerne er ombygget til el-drift af BD Otomotiv i Tyrkiet, og indsættes til at klare TNT’s logistikopgaver  i  Amsterdam og  Rotterdam.

Det sker som led i el-bilsprojektet FREVUE (Freight Electric Vehicles in Urban Europe). Et projekt, der er støttet af EU kommissionen, hvor TNT deltager for at undersøge og  demonstrere, hvordan el.køretøjer kan  bruges til logistik opgaver i storbyers centrale  områder.

Fra diesel til el
TNT’s el Ducato varebiler erstatter standard diesel varevogne, som før kørte i de to  hollandske  storbyer. Med overgangen til el-drift regner TNT med at spare op
op mod 24.000 liter diesel årligt.

Omregnet svarer det til en reduktion i udledningen af CO2 på 76 tons om året.
Hver af de syv nye el-køretøjer kan klare 200 km på en opladning og har en lastekapacitet på 13 kubikmeter.

TNT’s CSR miljø-politik
”Partnerskabet med FREVUE er en del af TNT’s CSR miljø-politik (Corporate social responsibility) og ligger i tråd med TNTs ”Outlook strategi,” hvor vi arbejder på at hæve vores effektivitet og produktivitet. Samtidig opnår vi med de  grønne varebiler visse privilegier fra myndighederne. Eksempelvis undtagelse for parkeringsrestriktioner og adgang til byzoner, der normalt er lukket for leveringer uden for særlige tidspunkter på dagen,” siger Susanne Vatta, adm. direktør i TNT Danmark.

Med de tre nye eldrevne varebiler i Rotterdam og fire nye i Amsterdam har TNT i dag en flåde på i alt  ni eldrevne køretøjer i Holland.

Grøn transport i byen i 2020
”Ambitionen for Rotterdam er, at vi har grøn transport til bykernen i 2020. Derfor byder vi TNTs eldrevne varebiler velkommen. De vil bidrage til at gøre luften i byens centrale gader renere, ligesom de vil reducere  støjforureningen,” siger Pex Langenberg, viceborgmester i Rotterdam.

Det hollandske forsøg skal åbne vejen for i, at andre byer i Verden fremadrettet også får el-køretøjer – måske en dag også Danmark.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk