18 år og to millioner kilometer – og den kunne godt have kørt videre, den gamle Scania 144 fra 1999.
Men miljø og økonomi spillede nok en rolle for selvkørende vognmand Flemming Jensen i Skårup ved Svendborg, da han nu valgte at skifte ud – endda til Årets Lastbil 2017, Scania S-klasse.
Flemming Jensen valgte en model med 450 hk maskine – én af de allermest brændstof-økonomiske lastbilsmotorer på markedet.
S-modellen har desuden fladt gulv, så den er nem at komme rundt i, når han holder pause på sine ture til bl.a. Sverige, hvor den kører stykgods for LEMAN Transport.
Den gamle Scania 144 har i mange år gjort det godt, og har ikke vist træthedstegn eller været igennem de store reparationer. Der har indtil nu ikke været grund til at skifte den ud.
Højt sikkerhedsniveau
Men den nye S450 model er også en fantastisk lastbil med langt bedre komfort – optimalt udsyn, bedre kørestilling – og ingen støj i førerhuset af betydning. Læg dertil et højt sikkerhedsniveau – med udstyr, som Scania end ikke havde udviklet da den gamle 144 blev produceret.
Da Flemming Jensen er selvkørende vognmand og kun har en lastbil, er han meget afhængig af sin lastbil. Derfor har han sikret sig med en totalløsning – som giver god ro i maven.
Den nye lastbil er finansieret via en operationel leasing-aftale (totalleje). I Flemming Jensens tilfælde betyder det, at han betaler for anvendelsen med en fast leasingydelse pr. måned og returnerer køretøjet, når kontrakten udløber efter fire år.
Servicekontrakt
I aftalen er inkluderet en reparations- og servicekontrakt, hvilket giver Flemming en højere sikkerhed for at undgå unødige driftstop og udgifter. Da bilen af og til kører med farligt gods, har Skårup vognmanden, for at være dækket rent forsikringsmæssigt, valgt en Scania forsikring.
Han har endvidere tegnet aftale med Scania om elektronisk og automatisk indsamling og opbevaring af fartskriver-data. Med Scanias system går det automatisk, så han hverken skal overføre noget manuelt – eller opbevare disse data.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk