Franske Renault kommer næste år med to varebiler i samme design – en helt ny Kangoo og en basisudgave med navnet Express. En betegnelse, som Renault har brugt til varebiler mange gange gennem årene.

Samtidig dropper man Dacia Dokker navnet, som erstattes af Renault Express. Men produktionen bliver fortsat i Tanger i Marocco.

Dokker skal dog ikke længere bygges i Rumænien. Prisniveauet ventes fortsat at blive i den lave ende, men sikkerhedsniveauet øges.

To platforme

Renault mener ikke, at Dacia som mærke med kun én varebil har spændvidde nok i varebils-segmentet. Det gælder nu nok ikke herhjemme, hvor Dokker jo sælges i samme butikker som Kangoo – og hvor succesen jo har været stor.

Mens Express bygges på den nuværende Dokker platform, blive platformen i Kangoo Renaults CMF-D udgave. Kangoo bygges i franske Maubeuge nord for Paris.

Kangoo vil både blive lanceret i en elektrisk Z.E.-udgave og i en dieseludgave – og bygges både som Van og personbil. Men om sidstnævnte kommer til Danmark er uvist. Den har ikke været solgt som personbil i mange år.

Bred åbning i siden

Kangoo som Van kommer med en ny opfindelse – Easy Side Access – hvor åbningen med 1.466 mm bliver ekstra bred, fordi man har droppet B-søjlen. Så kan man åbne højre dør og skydedøren på én gang.

Interiøret i Kangoo er helt nyt – med touchscreen og Easy Link multimediesystem. Dertil Rear View Assist, Blind spot advarsel og parkeringssensorer for og bag. Der er tillige flere aflæggepladser.

Der er nu nødbremsesystem, trailer-assist og mulighed for automatgear.

Langt flere Kangoo

Kangoo kommer i to længder, der giver et lastrum fra 3,3- til 4,9 kubikmeter med passagersædet fældet frem. Express kommer kun i én længde – og rummer 33,-3,7 kubikmeter.

Express har også Multi Link, Rear View Assist, Blind spot advarsel og parkeringssensorer for og bag.

Kangoo kom frem i 1997 – og er bygget i 4,2 mio. eksemplarer siden da. De 50.000 har været eludgaver. Samtidig er der bygget 546.000 Dokker.

Dansk Dokker-succes

I Danmark er der solgt 2.028 Renault Kangoo (heraf 362 Z.E.) – men hele 4.050 Dokker.
De to nye varebiler ventes til Danmark i andet- eller tredje kvartal næste år.

Renault producerer også Citan varebilen for Mercedes-Benz og NV 250 for Nissan på basis af Kangoo. Det ventes, at dette samarbejde fortsætter – formentlig på basis af den nye Kangoo model.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk