Mange Toyota-forhandlere i Danmark vil glæde sig til foråret. Så kommer den længe ventede afløser for Toyotas populære Hiace-model, der grundet miljøkrav ikke har kunnet indregistreres i et år.

Om den fransk producerede Proace kan leve op til kundernes krav er svært at udtale sig om – men med Euro 5 motorer fra PSA er der i hvert fald ingen miljøproblemer længere.

I mere end 15 år har Hiace den mest solgte varebil i Danmark – ikke mindst på grund af bilens robusthed. Samme ry har PSA-produkterne ikke kunnet leve op til, men med Toyotas ingeniører ind over, kan det hæve kvaliteten på både Peugeot Expert og Citroën Jumpy samt et par år endnu på Fiat Scudo.

Ny generation i 2016
I 2016 har Fiat meldt ud, at de går egne veje i mellemklassen – men samarbejdet med de større varebiler, Boxer, Jumper og Ducato skulle fortsætte.

En ny model Expert/Jumpy/Proace kan tænkes vil være klar, når Fiat trækker sig om tre år. Så kan Toyota for alvor sætte sit præg på kvalitet og image.

Peugeot Expert, Citroën Jumpy og Fiat Scudo blev kåret til Van of the Year i Europa i 2008.

3 års fabriksgaranti
Proace kommer som sine nye fætre med to længder og højder, med lastekapacitet på 5-. 6. eller 7 kubikmeter. Nyttelast fra 1- til 1,2 tons. Trailer-vægten er op til 2 tons. Motorerne vil yde fra 89- til 161 hk.

Bilen kan fås med kassevogn med og uden blændede sideruder samt som 6-personers minibus. En masse udstyrsvarianter vil være tilgængelige i Proace.

Priserne kendes p.t. ikke, men vil vel være som “fætrene” eller lidt over – for Toyota byder formentlig på tre års fabriksgaranti.

Salgsstart i juni
”Jeg vil tro, at vi kan være klar til at sælge den nye Proace til juni. Vi vil begynde med at sende vores teknikere ned til to-dages kurser på fabrikken i Frankrig, hvor PSA-teknikere vil stå for kurserne.

Herhjemme vil vores teknikere så stå for uddannelse af mekanikere og sælgere i vores tekniske afdeling i Middelfart, siger René Mouritsen, General Manager, Customer Service & External Affairs hos Toyota Danmark A/S.

Han har ansvaret for netop uddannelses- og tekniske afdeling hos Toyota Danmark.

En varebil har været savnet
Når bilen lander herhjemme til sommer, vil folk fra alle forhandlere have været på kursus, så de er klar til at modtage bilen.

Forgængeren Hiace havde et meget højt kvalitetsniveau, men René Mouritsen mener selv, at PSA-kvaliteten i dag er høj.

”Vores forhandlere og kunder ser frem til den nye Proace. En afløser for Hiace har været savnet – og et problem er selvfølgelig, at vi mister mange loyale varebil-kunder, når vi ikke har produktet, siger René Mouritsen

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk