Endnu står vejret på regn og rusk, men nattefrosten er sat ind mange steder i landet – så vinteren  med sne og is på vejene er lige op over.

Det betyder isslag på udsatte steder – og det er svært at køre på frostglatte veje, og mest farligt, hvis man ikke opdager de glatte veje i tide, og de glatte veje er lumske, når vi haster af sted – og ofte er sent på den, når bilen har været iset til.

Derfor har Vejdirektoratet i samarbejde med kommunerne udarbejdet en ny app, der skal hjælpe trafikanterne til at forberede sig, inden de tager af sted.

Hjælp til erhvervsbilister
Ikke mindst landets mange erhvervsbilister, der ofte køreri døgndrift i deres last- og varebiler, kan få stor glæde af den nye app.

App’ en hedder logisk nok ”Vintertrafik,” og den giver trafikanterne alle de informationer om vejenes tilstand samt om vejret, som de har brug for, før de begiver sig ud i vintervejret.

Med nogle få klik på sin mobiltelefon kan man få et overblik over de veje, man skal køre på, og svar på spørgsmål som: Er vejen saltet og ryddet? Skal jeg køre tidligere, fordi der er risiko for glatføre? Hvad er temperaturen helt nede ved asfalten?

Samme som Vintertrafik.dk
Vintertrafik app’en besvarer spørgsmålene ved at præsentere samme nyttige information, som findes på Vintertrafik.dk – en hjemmeside, der specielt ved dårligt vejr, som f.eks. snestorm, har op til 200.000 besøg på et døgn.

De seneste år har man i Vejdirektoratet kunnet se, at flere og flere af de besøgende har forsøgt at få fat i  informationerne via en mobiltelefon – og ved hjælp af den nye app kan Vejdirektoratet nu give disse brugere en bedre service.

Guide gennem vinteren
”Med vores nye vintertrafik-app forsøger vi i Vejdirektoratet at være med til at guide bilister og trafikanter nemt og sikkert gennem vinteren. Jeg håber, at rigtig mange trafikanter vil downloade app´en og få glæde af dens tjenester i den forestående vinter, siger vejdirektør Per Jacobsen.

Vejdirektoratet og landets kommuner laver indmeldinger til Vintertrafik i perioden fra 1. oktober til 30. april.

Vejdirektoratet advarer imod at bruge app’en under kørslen. Den er udviklet til at bruge, inden man tager afsted. Men app’en er gratis og kan hentes i ”App Store” eller ”Google Play.”

App’en indeholder følgende informationer:
Glatføre
Seneste saltning
Trafikmeldinger
Levende billeder (fra over 200 webkameraer)
Temperaturmålinger af vej og luft (fra ca. 400 målestationer)
Vindretning og styrke (fra ca. 30 målestationer)

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk