De endelige betingelser for at kunne opnå en Tempo 100 godkendelse i Danmark er nu blevet offentliggjort. Det oplyser FDM, Forenede Danske Motorejere.

Færdselsstyrelsen taler i øjeblikket med de tyske myndigheder for at drøfte muligheden for, at en dansk Tempo 100-godkendelse i fremtiden kan anerkendes i Tyskland.

Foreløbig skal der dog søges om begge Tempo 100-godkendelser, hvis man ønsker at bruge Tempo 100 i begge lande. Der kan søges om Tempo 100 i Danmark fra 1. juli 2016.

Ligner den tyske bestemmelse
”Helt som ventet læner den danske Tempo 100-godkendelse sig op af den tyske. Nu mangler vi kun, at man får forhandlet en gensidig anerkendelse på plads, så en dansk Tempo 100-godkendelsen også gælder i Tyskland og omvendt. Vi ved, at de danske myndigheder allerede arbejder på det, og vi har en forventning om, at den snart er på plads. Indtil da skal man være opmærksom på, at den danske godkendelse kun gælder i Danmark,” siger afdelingschef i FDM, Torben Lund Kudsk.

For at få en Tempo 100 godkendelse skal traileren/campingvognen og den trækkende bil opfylde visse minimumskrav vedrørende egnethed til Tempo 100.

Vedligeholdelse
Bil og trailer skal leve op til en række nærmere bestemmelser, når det gælder stand, vægt og bremser.

For at beholde en Tempo 100-godkendelse i Danmark, skal traileren til periodisk syn, som er hvert andet år. Der gælder som udgangspunkt også krav om syn ved en tysk Tempo 100.

Udenlandske myndigheder må dog ikke syne dansk indregistrerede køretøjer og trailere, oplyser FDM.

Periodesyn i Danmark gælder for Tempo 100-påhængskøretøjer med en totalvægt på over 750 kg. For de bilejere, der allerede har en tysk Tempo 100 godkendelse, skal der også ansøges særskilt om en dansk Tempo 100 godkendelse, hvis bilejerne ønsker at kunne gøre brug af Tempo 100 i Danmark.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk