Der er stor forventning til Transport 2019, der åbner torsdag kl. 9 i Messecenter Herning – for 14. gang siden den første messe i 1988.

Det er såmænd den samme mand, der har stået bag transportmessen i Herning siden portene åbnede for den første messe – og som står bag messen i år.

Dengang var han projektleder – nu er han administrerende direktør: navnet er Sørensen – Georg Sørensen.

Progressiv

Transportmessen betyder ekstra meget for den progressive midtjyde  – som jeg husker tog rundt i landet for at finde opbakning.

Blandt andet spurgte han undertegnede, der dengang var transportredaktør på det nu hedengangne ErhvervsBladet, om min mening – og jeg var også dengang meget positiv overfor tanken om en messe, der samlede den danske transportbranche.

Georg Sørensen har også været tæt på ombygningen af FC Midtjylland (selv spillede han fodbold i Ikast dengang i 1988) og har været primus motor for at skabe den forbedrede infrastruktur i Midt- og Vestjylland – blandt mange projekter iøvrigt.

Pause under finanskrisen

Messen har været en fast tradition lige siden 1988 – og været afholdt 14 gange siden 1988. Kun i forbindelse med seneste finanskrise mellem 2008 og 2009 måtte messen holde pause.

Men i 2017 opnåede messen det hidtil største antal udstillere – nemlig 325. I år er tallet større – 364. Så alle 14 haller i Messecenter Herning er taget i brug.

Nye aktiviteter

Gennem årene er der kommet mange nye aktiviteter til – Årets opbygning, DM for chauffør- og lagerlærlinge (arrangeret af AMU Transport), Drivers Competition (arrangeret af Scania), Årets Chauffør (arrangeret af Rådet for Større Trafik), Årets Transportvirksomhed (arrangeret af DTL), Showtrucks (arrangeret af Danske Transport Medier) – og Årets Varebil i Danmark (arrangeret af Danske Motorjournalister).

Grøn Transport

Grøn Transport har været i fokus i mange år, men i år har den sin egen konference med branchefolk og politikere som deltagere.

Men grøn transport fylder også godt på standene – vel ingen udstiller undlader at fortælle om grøn transport, og på både varebil-, bus- og lastbilsstandene vil man både køretøjer med alternativ energi – ja tilmed selvkørende lastbiler.

Branchen står bag

Bag Transport 2019 står en komité – og den består af ATL – Transportens Arbejdsgivere, AutoBranchen Danmark, Dansk PersonTransport, Danske Speditører, DBI – De Danske Bilimportører, DI Transport, DTL – Danske Vognmænd, Foreningen af Vognimportører i Danmark, ITD – Brancheorganisation for den danske vejgodstransport – og Transportgruppen i 3F.

Det er for øvrigt transportminister Ole Birk Olesen, der åbner messen på torsdag – ligesom i 2017. Åbningstiderne både torsdag, fredag og lørdag er kl. 9-17.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk