Den største amerikanske krigshelt gennem tiderne er nok fortsat Jeep’en – og selv om alderen trykker, så er den vildt populær på hjemmemarkedet. Så populær, at den produceres i et virvar af udgaver. Senest en særlig kraftig Wrangler Rubicon udgave med tilnavnet Recon.

Recon er for hard-core Jeep entusiaster – og fabrikken har monteret kraftigere Dana 44 for- og bagaksler, kraftigere sidefendere, kraftige bundplader under differentialerne – og så et barskt ydre med sort kølergrill, sorte kofangere og granitfarvede 17 tommer alufælge med markedets groveste dækmønster – samt sort læderindtræk og røde detaljer i kabinen – bl.a. s-selerne.

Noget helt for sig selv
USA er kendt for sine store vidder med uvejsomt terræn, der kræver noget af bilen – og her er der ikke mange biler, der overgår denne Wrangler Recon udgave.

I Recon udgave er der en krybe-udveksling på 73.1:1 – så klarer man de fleste forhindringer. I 4 Low er udvekslingen 4:1 – formidlet gennem en Rock-Trac reduktions-gearkasse.

Bilen har part-time-4×4 med elektronisk spær på akslerne for og bag. Der er valg imellem en 6-trins manuel- og en 5 trins automat-gearkasse. Blandt udstyret er ud over navigation også en satellit-radio, så man ikke bliver helt væk.

Kun et fåtal
Herhjemme blev der solgt en Wrangler på hvide plader i 2016, men ingen på gule plader. I 2015 blev der solgt en Wrangler på hvide- og en på gule nummerplader.

Recon-udgaven bliver som de fleste specialmodeller fra Jeep ikke solgt i Danmark. Her er det Wrangler Rubicon modellen, der kan købes – enten med en 3,6 liters 284 hk V6 benzinmotor til 442.025 kroner plus moms eller en 2,8 liters 200 hk dieseludgave på fire cylindre fra Fiat-ejede italienske VM Motori til 504.765 kroner plus moms.

Renegade er mest populær
”I Danmark er det den kompakte Jeep Renegade, der er mest populær – efterfulgt af Jeep Grand Cherokee, men vi venter os en del af den nye Compass model, der vises for første gang i Europa på biludstillingen i Genève i begyndelsen af marts måned,” siger pr-chef Steffen Holm fra den danske Jeep-importør, Fiat Automobiler Danmark.

Der blev solgt 114 Renegade på hvide plader og ni på gule plader i 2016. Der blev solgt seks Grand Cherokee på hvide plader og fem på gule plader – samt som nævnt en Wrangler på hvide plader.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk