Det vakte usædvanligt stort bifald da Danmarks Rederiforening uddelte torsdag den 30. maj på foreningens generalforsamling gav årets Søfartspris på 50.000 kroner til holdet bag den danske spillefilm Kapringen med Tobias Lindhardt som instruktør.

Formand for Danmarks Rederiforening, adm. direktør i D/S NORDEN A/S, Carsten Mortensen, motiverede ved uddelingen af prisen, valget af årets prismodtager:

– Kapringen handler om en gidselsituation om bord på et dansk skib. Den formidler en historie om den menneskelige pris, uskyldige søfolk betaler, når de ved tilfældighedernes spil bliver gjort til en handelsvare i en ussel kriminel pengemaskine, som i flere år har sat sit præg på hverdag og liv om bord på skibe og i rederierne generelt. For os i branchen har det haft stor betydning, at filmen Kapringen med de virkemidler, som hører til i en film, har sat de menneskelige konsekvenser og lidelser på dagsordenen, sagde Carsten Mortensen, da han overrakte prisen til instruktør Tobias Lindholm på Rederiforeningens generalforsamling.

Til det brede publikum
Tobias Lindholm siger til VOTY at selv om filmen har et klart søfartsfagligt indhold, så ses den primært som en regulær spillefilm af det brede publikum. Filmen er blevet godt modtaget herhjemme og i internationale maritime kredse, men Tobias Lindholm oplyser, at filmen er solgt til en lang række europæiske lande.

Skuespilleren Søren Malling, som lynende præcist portrætterer daværende rederidirektør for Clipper, Per Gullestrup, fik i øvrigt en Robert for sin fængende præstation.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk