Forleden tog adm. direktør Christian Barsøe det første spadestik til MAN Danmarks nye lastbilcenter i Esbjerg.

Når byggeriet står færdigt næste efterår er det så unikt, at MAN’s moderselskab i München betegner det som foregangsmodel for kommende MAN-centre i Europa.

Det skyldes bl.a., at det er tilpasset både lastbiler og den nye MAN TGE varebil, som lanceres samtidig som åbningen vil finde sted.

Skræddersyet til varebiler
Byggeriet kommer til at omfatte en indendørs udstilling og værkstedsfaciliteter, der er skræddersyet til også at håndtere varebiler, idet der bliver fem kombinerede last- og varebilsbaner, med hurtige og lette tilkørselsforhold.

Den samlede investering forventes at blive i omegnen af 30 millioner kroner. Nyt byggeri vil stå klart i efteråret 2017 – og lastbilscentret skal være med til at fortsatte væksten i Esbjerg med tilhørende opland.

Grunden er på 12.800 kvadratmeter – beliggende lige ved indfaldsvejen til Esbjerg. Bruttoetageareal er på 2.200 kvadratmeter, som kommer til at huse et komplet og moderne værksted til reparation og opbygning samt reservedelslager og en salgsafdeling med indendørs udstillingsfaciliteter.

Opslugt af byen
MAN har allerede et lastbil-center i Esbjerg, men byudviklingen gennem årene har medført mere bymæssig bebyggelse.

Derfor er den nuværende placering ikke længere optimal til at skulle have tung trafik af lastbiler kørende til og fra anlægget. Det vil således ikke give mening at skulle bruge penge på at opdatere det nuværende anlæg.

Det er oplagt at MAN nu foretager en stor fremtidssikret investering i et nyt anlæg, og med det nye lastbil-center, placeret på hjørnet af Guldborgsundvej og Kjersing Ringvej, med kort afstand til motorvejen, får MAN den bedste placering i området – med gode tilkørselsforhold.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk