44 millioner biler er der blevet solgt af Toyota Corolla – det gør den til verdens mest solgte bil gennem tiderne.

Herhjemme er det blevet til 200.000 enheder, hvor en stor den af dem er blevet solgt som gulpladebiler siden lanceringen i 1966. I begyndelsen mest ombyggede stationcars – men i ”nyere” tid Corolla Verso MPV-modellen, der herhjemme blev døbt Sportsvan.

Sportsvan betegnelsen er også blevet anvendt til Avensis Verso som gulpladebil – men Sportsvan er generelt godt sælgende som gulpladebil i Danmark. I årets første ni måneder er det blevet til 207 enheder.

Sælges i 150 lande i dag
Corolla navnet bruges fortsat rundt om i verden – og bilen bygges bl.a. i Tyrkiet. Men faktisk bygges den på 13 fabrikker i Verden i dag. 1,3 mio. Corolla sælges hvert år i 150 lande.

Herhjemme – og i det meste af Europa – er Corolla navnet udskiftet med Auris navnet. Auris dukkede op for 10 år siden. Fra januar til september er der solgt 57 Auris Van herhjemme.
I dag kører der i alt cirka 40.000 Corolla på de danske veje.

Toyota Motor Corporation blev grundlagt i 1937 med det formål at bidrage til udviklingen af den japanske bilindustri. Tre årtier senere –  i en tid hvor interessen for biler i Japan var stærkt stigende – kom Corolla til verden.

Designkoncept
Designkonceptet for bilen er vigtig for japanerne. Det består i, at bilen – på en pointskala op til 100 – som minimum skal opnå gennemsnitligt 80 point, og helst mere, på forskellige parametre.

”Toyota tænker derfor konstant på at udvikle noget ekstra for at gøre bilen endnu mere tiltalende. Målet er altid, at bilen skal overstige kundernes forventning. Gennem de seneste fem årtier har Toyota fortsat den tankegang i udviklingen af alle bilgigantens modeller,” siger pressechef Anders Tystrup, Toyota Danmark.

Ikke i Danmark siden 2009
I Danmark er Corolla ikke blevet markedsført siden 2009, hvor nogle af de sidste fabriksnye sedan-udgaver kørte ud over kantstenen hos Toyota-forhandlerne.

Den begyndte med benzinmotorer – så kom diesel, og i dag er Auris modellen meget populær som hybridbil. Den var den første Toyota-model i Europa efter Prius, der fik hybridteknologien.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk