Mandag den 26. august bliver der påstyr i havnen i Aarhus – for så lægger verdens største containerskib til kaj – Mærsk Lines første Triple E skib, opkaldt efter rederiets nyligt afdøde ejer, Maersk Mc-Kinney Møller.

Det melder ind i danske farvande allerede natten til tirsdag, og det forvemtes at runde Skagen kl. 02.30, hvor ingen formentlig kan få øje på det. Men tager man en tur til Storebælt, sejler det under Storebæltsbroen tirsdag eftermiddag kl. 14.30.

Nu er det jo ikke lovligt at stoppe bilen på Storebæltsbroen – så ship-watchers må ty til parkerings-anlæggene i Halsskov på Sjælland og Knudshoved på Fyn – og så tage den kraftige kikkert med.

Fortsætter til Gdansk
Skibets kaptajn, Jens Meinertz, har givet informationen om den danske ”landgang”  til internetportalen maritimedanmark.dk.
 
”Vi runder Skagen klokken 2.30 natten til tirsdag, så vi regner med at sejle under Storebæltsbroen tirsdag omkring klokken 14.30”, siger kaptajn Jens Meinertz til nyhedsportalen, der søndag besøgte containerskibet i den tyske havneby Bremerhaven.
 
Mange mennesker ventes at tage opstilling ved Storebælt for at se containerskibet passere under broen. Efter Storebælt fortsætter skibet til Gdansk i Polen.
 
Plads til 18.270 containere
Ifølge kaptajnen Meinertz har der været en enorm interesse for skibet siden det forlod Sydkorea for at stå ud på sin jomfrusejlads til Europa.  
 
Det 400 meter lange containerskib, der sejler under dansk flag, har plads til 18.270 containere, hvilket er et par tusinde mere end den hidtidige rekord.
 
Søndag i næste uge passerer containerskibet Storebælt i nordlig retning, for mandag at anløbe Aarhus som den første og eneste havn herhjemme.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk