Vejrguderne drev gæk med udstillere og messeledelse, da en forfærdeligt uvejr fra de tidligere morgentimer og frem til åbningen klokken 10 drev hen over det vestfynske område.
Mange af de lastbiler, der skulle udstilles, kørte ganske enkelt fast – og opbygger Per Lavmand måtte stille en af sine biler helt på tværs på sin stand.

” Vi måtte opgive at flytte bilen, så den står hvor den står. Heldigt, at vi har stand nummer et indenfor indkørslen. Jeg har set flere køretøjer, der skulle have hjælp – der sad mudder op i fælgene,” fortæller Per Lavmand, der i øvrigt viste sit roste Hyliflex system til indretning af især fragtmandsbiler.

Årets Varebil 2014 skulle deklareres af folketingsmand Lars Christian Lilleholt (V) kort efter åbningen – men åbningen måtte udsættes en halv time, fordi de fem finaledeltagere ikke kunne komme ind på pladsen på grund af mudder – det blev først løst, da der blev fyldt træflis i mudderet.

Solen kom frem
Men bortset fra, at udstillernes sko trængte til en vask og pudsning – så kom humøret tilbage sammen md solen, der kom frem inden de første besøgende mødte op på pladsen i Ejby.

Og der er en masse af se på – foruden Årets Varebil i Danmark 2014 – Fiat Ducato – også de nyeste Euro 6 lastbiler. Iveco Odense vist EuroCargo, der ikke kun har en ny drivline, men også nye detaljer i kabinen, Volvos nye FM-X anlægsbil er på plads hos Brdr. Vestergaard, den nye XF og CF serie fra DAF kan ses hos ESA Trucks og Lastas, MAN Odense og Scania Biler har deres nye Euro 6 biler parat – og Mercedes-forhandler P. Christensen  viser hele paletten af nyheder fra eksport- til distributionsbiler.

De store opbyggere
Store opbyggere som HMF, SAWO, VBG,  Palfinger, Fassi, HMK, Zepro og Meldgaard Hydraulik viser masser af nyheder – SAWO bl.a. en ny 24 tons Hiab kroghejs og Fassi deres kæmpe 195 ton/meter kran, som når 50 meter ud. Bevola har igen i år en verdenspremiere – Bevonac, Bevola Nordic Axel Copncept, der er en aksel,  hvor bremserne er over akslen – så den ikke ødelægges i skove og i uvejsomt terræn.

Affjedringen med luftbælge klarer både 50 minusgrader og 50 plusgrader – så der er masser af nordiske kunder til denne niceproduktion, som produktchef Stefan Nilsson fortalte. Växjö og Ringsted er basis for selskabet.

Bodypainting hos Bridgestone
Lidt til de store drenge var der også – den kendte lastbil-lakerer Ray Hill er på messen og skal body-painty to unge damer, så de ligner Henrik Guldager seneste FH-lastbil. Det er Bridgestone, der står bag projektet med male-projektet på kvindehud. Ray Hill begyndte i dag – og er også på standen

123 udstillere er på plads på messen – repræsenterende 150 virksomheder – og folketingsmedlem Jens Christian Lilleholt sagde ved åbningen bl.a., at messen er vigtig – for transport er væsentlig for samfundet.  Han kæmper for rimelige cabotage-regler – for danske vognmænd skal ikke udkonkurreres på ulige vilkår. Modulvogntog skal have større muligheder – og han håbede at syv aksler og 56 tons totalvægt skal var en realitet.

VBG og Per Mikkelsen står bag
Messen arrangeres af VBG og især af firmaets direktør Per Mikkelsen – som bar stolt af sine medarbejdere, for alle gør en stor indsats med messen – men skal også holde forretningen kørende.

Han havde dog en bøn til opbyggerne:  Stift en brancheforening, så de kunne løfte i flok.
Georg Sørensen fra Messecenter Herning var også med – for Vestfyn Trækker og Messecenter Herning (MCH) har valgt at samarbejde, så Vestfyn holdes lige år og MCH holdes ulige år.

Han inviterede selvfølgelig til Herning næste år – og forklarede så, at ordet messe er gammelt – og handler om de handelspladser, driftige forretningsfolk havde i forbindelse med kirkernes messer.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk