Over hele verden aflyses store arrangementer på grund af Corona virus – det gælder også i transportsektoren.

Herhjemme har VBG Group meddelt, at den traditionsrige fynske transportudstilling ”Vestfyn Trækker” er aflyst for i år. Det vides ikke, om udstillingen tænkes gennemført senere på året, eller om der først bliver en ny Vestfyn Trækker i 2022.

Næste år er det Transport 2021, der bliver årets store transportudstilling i Messecenter Herning – så om det er en god idé at holde den fynske messe i efteråret, relativt tæt på den midtjyske messe, er ikke sikkert.

Altid været et samlingspunkt

”Som situationen er, hvor Danmark er ramt af Corona (Covid-19), ser vi os nødsaget til at aflyse udstillingen Vestfyn Trækker, der var planlagt til den 15.- 16.- og 17. maj 2020. Det er trist – og en konsekvens af den tid vi står i,” fremgår det af en pressemeddelelse fra VBG.

VBG Group med internationalt hovedsæde i Trollhättan nord for Göteborg i Sverige og dansk datterselskab i Ejby på Fyn har i alle år haft stor succes med den udendørs transportmesse, som normalt trækker tusindvis af besøgende fra den danske transportbranche.

”Vestfyn Trækker 2020 kunne have været udtryk for, hvad branchen byder på ved indgangen til et nyt årti og fejringen af forårets komme. Men som situationen er, så aflyser vi arrangementet. Vi takker vores kunder og samarbejdspartnere for opbakningen og takker af for nuværende” skriver koncernen.

Birmingham show også aflyst

Også den årlige, store britiske transportmessen, The Commercial Vehicle Show” er blevet aflyst for 2020. Den skulle have været afholdt et par dage fra den 28. april.

Messen er kendt for at meget lokal, men i de senere år har der været præsenteret en langt række verdenspremierer.

Verdenspremiere

I år skulle messen bl.a. have været ramme om verdenspremieren på de elektriske udgaver af varebilerne Peugeot Expert, Citroën Jumpy, Opel Vivaro og Toyota Proace.

Messeledelsen skriver i en pressemeddelelse, at det i lyset af den nuværende COVID-19 pandemi – og med vejledninger fra den britiske regering fra 16. marts, at man skal undgå at store grupper forsamles – er det klart, at den eneste mulighed er enten at aflyse- eller udsætte messen til senere.

Mange ukendte faktorer

En udsættelse blev taget under overvejelse, fordi messen er vigtig for transportsektoren. Men fordi der er for mange ukendte faktorer, ser man bort fra en udsættelse til senere i år.

For messeledelsen handler det først og fremmest om sundhed og sikkerhed for de mange, der er involveret i messen.

Man vil gerne takke de mange, der havde meldt sig som udstillere og besøgende til messen samt aktionærer for deres støtte gennem tiderne den mest udfordrende situation – helt uden fortilfælde.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk