Volvo Trucks har modtaget en ordre på 100 FM Electric lastbiler fra DFDS, Nordeuropas største shipping- og logistikfirma – og er blandt de fleste mennesker herhjemme ikke mindst kendt for sine færgeforbindelser til Norge og Storbritannien.

Handlen er den hidtil største kommercielle ordre for Volvo elektriske lastbiler – og en af de største nogensinde for tunge elektriske lastbiler verden over, udtaler man hos Volvo Trucks.

Købet er en vigtig milepæl i Volvo Trucks’ engagement for fossilfri transport.

”Jeg er meget glad over det partnerskab, vi har med DFDS. Sammen viser vi verden, at elektrificeret tung lastbilstransport er en levedygtig løsning allerede i dag. Jeg tror, at dette vil tilskynde mange flere kunder til at tage det første skridt på deres egen elektrificeringsrejse, ”siger Roger Alm, administrerende direktør for Volvo Trucks.

Slutningen af 2022

De første leverancer af Volvo FM Electric til DFDS begynder i fjerde kvartal 2022 og fortsætter i hele 2023. Lastbilerne skal bruges til både kort og lang transport i DFDS’ logistiksystem i Europa.

“I DFDS er vi fast besluttede på at tage ansvar for at reducere CO2 -emissionerne og skabe en bæredygtig forsyningskæde. Vi ved, hvor vigtig elektrificering er i rejsen for at nå vores CO2 mål, og jeg håber, at vi kan inspirere andre, når vi går videre med denne vitale overgang, “forklarer Niklas Andersson, koncerndirektør og chef for logistikafdelingen i DFDS.

Op til 44 tons vogntogsvægt

FM Electric kan veje op til 44 tons (vogntogsvægt) og har en rækkevidde på op til 300 km. Med en opladningssession under frokosten kan rækkevidden forlænges.

Køretøjerne kan oplades både via depotopladning natten over (hver lastbil leveres med en vekselstrømslader) og via hurtigopladning på ruten (DC-opladning). DFDS har valgt en finansieringsløsning leveret af Volvo Financial Services.

Elektrificerings-tendensen på markedet for tunge lastbiler accelererer. I Europa er der i år hidtil registreret et par hundrede lastbiler over 16 tons. Heraf er cirka 40 procent Volvo Electric lastbiler.

Volvo går ind for ellastbiler i 2030

Det klare mål hos DFDS er at drive transformationen af elektriske lastbiler, og virksomhedens markedsledende position viser, at man er på rette vej.

”Vores mål for 2030 er, at halvdelen af vores globale lastbilleverancer vil være elektriske. Vi er glade for at se, at den stigende interesse blandt vores kunder begynder at afspejle sig i faste ordrer, ikke mindst ved denne imponerende ordre fra DFDS, ”siger Roger Alm, administrerende direktør for Volvo Trucks.

Seks elektriske modeller

Volvo Trucks indledte serieproduktionen af elektriske lastbiler i 2019 som et af de allerførste lastbilsmærker. Modelprogrammet omfatter nu seks elektriske lastbilmodeller – Volvo FH, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE, Volvo FL og Volvo VNR, der sælges i Nordamerika.

DFDS leverer færge- og transporttjenester i og omkring Europa og genererer årlige indtægter på 19 mia. kr.

Virksomhedens 10.000 medarbejdere er placeret i mere end 20 lande. DFDS har hovedkontor i København og er noteret på Nasdaq i København.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk