Det er ikke for at fortælle om løsninger på trafiktæthed – men for at fortælle om en helt ny serie af lastbiler, at Volvo Trucks valgte at stable deres fire nyheder oven på hinanden.

Fabrikken vil indenfor de nærmeste dage løfte sløret for de fire nye lastbiler, der lanceres på én gang. Det er den største samlede præsentation fra Volvo Trucks på én gang.

Vanen tro har fabrikken så sammensat et event- og fototeam, som skulle udføre den måske noget vanvittige idé. For meget kunne jo galt.

15 meter højt lastbilstårn

Samtidig kunne man så demonstrere styrken af de fire nye lastbiler. Ihvertfald byggede Volvo et kolossalt 15 meter højt og 58 ton tungt lastbilstårn ved at stable de fire nye lastbiler oven på hinanden.

Derudover placerede de den administrerende direktør på toppen.

I lastbilbranchen er det et enormt projekt at lancere en lastbil. Men at lancere fire på samme tid – det er næsten uhørt.

Midt om natten

Den usædvanlige film foregår midt om natten og starter med at vise lastbilstårnet som en enorm monolit, der lyser i det fjerne.

Mens man bevæger sig fremad, ser man ulve i forgrunden og får et glimt af en yngre, kvindelig chauffør.
Når filmen når sit højdepunkt, komplet med røg og lyseffekter, ser vi, at manden, der står på toppen af lastbilstårnet, faktisk er Volvo Trucks’ administrerende direktør Roger Alm.

Lige før lanceringen

Filmen får premiere lige før den officielle lancering af ”Serien med tunge lastbiler med førerhuset over motoren” i Europa og inkluderer Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM og Volvo FMX.

De fire lastbiler repræsenterer omkring to tredjedele af Volvo Trucks’ leverancer.

“Dette er vores største lancering nogensinde i Volvo Trucks. De vil få en enorm indflydelse på vores kunders rentabilitet og konkurrenceevne, både i forhold til at få opgaver og til at tiltrække de bedste chauffører. Jeg er vant til at se tingene fra oven, men at optage lastbilstårnet var helt sikkert ikke nogen helt almindelig dag på arbejdet. Og lad os bare sige, at jeg har en vis respekt for højder. Jeg er en jordnær fyr,” siger Roger Alm, adm. direktør for Volvo Trucks.

En måneds forberedelse

Filmen blev optaget i slutningen af 2019 på et testområde lidt uden for Volvos hjemby Gøteborg i Sverige.

Både lastbilstårnet og størstedelen af de visuelle effekter er virkelige – inklusive røg og lys, og det afslører en film, hvor man er med bag kulisserne.

”Det tog omkring en måned at designe og bygge tårnet og sørge for, at det var sikkert at køre. Helt grundlæggende var dette kun muligt takket være den robuste anlægslastbil, Volvo FMX, og dens nye 38-ton bogie, der kunne bære de andres vægt. Men det krævede også en stabil hastighed og kurs, der kunne opnås med teknologien bag Volvo Dynamisk Styring og en dygtig lastbilchauffør,” siger Markus Wikström, ingeniør hos Volvo Trucks og en del af teknikerteamet bag tårnet.

Se filmen “Volvo Trucks – The Tower feat. Roger Alm” på YouTube: volvo taarn

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk