VW gruppen er gennem divisionen VW Trucks & Bus suveræne med lastbiler i Latin- og Sydamerika – og nu er man på vej til at indtage en lignende position i Nordamerika, hvor man hidtil alene har markedsført personbiler.

Det sker gennem et aktieopkøb i den amerikanske Truck-producent Navistar på 19,9 procent – svarende til en investering i 270 mio. Euro – godt to mia. kroner – svarende til 16 dollar per aktie mod seneste pris på New Yorks børs på godt 14 Dollar. Det oplyser det tyske logistik-media Automobilwoche.

Med købet får VW også to pladser i Navistars bestyrelse.

Presset marked i USA
Den svenske avis Dagens Industri citerer Reuter for, at VW og Navistar er enige. Det amerikanske lastbilsmærke er økonomisk presset, og her kan VW give en saltvandsindsprøjtning.

Navistar har ifølge den svenske finansavis haft problemer med motorudvikling – og VW får så aktier mod at levere motorer til Navistar – enten fra lastbilerne, som produceres i Sydamerika, eller måske motorer – udviklet af VW’s europæiske lastbilsfabrikker MAN eller Scania. Scania har i forvejen en stærk position i Sydamerika. VW er særdeles stærke i Sydamerika – bl.a. med deres Constellation lastbiler.

Store VW planer trods skandale
VW har nok store planer med Navistar – som man ønsker succes med i USA – uagtet VW’s store udfordringer med ”Dieselgate” skandalen.

I USA købte Volvo Trucks lastbilsproducenten White for en generation siden. Lastbilerne er meget moderne i dag – og Volvo har klaret sit godt med øgede markedsandele, men det bliver hårdt at møde sin tyske- og indirekte sin svenske konkurrent i USA.

VW’s planer kunne godt være at blive verdens største bil- og lastbilsproducent. I dag er Daimler størst på lastbiler – og Volvo er p.t. nummer to.

.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk