Renault Clio har siden introduktionen i slutningen af 2012 været den mest populære model blandt alle Renault modeller i Danmark. Nu kommer den faceliftede version – og den byder på både design- og motormæssige fornyelser.

13 millioner biler og 26 år efter lanceringen af den første Renault Clio – og fire år efter lanceringen af den seneste Clio, kommer der nu et facelift.

2012-udgaven startskuddet til Renaults komplette designfornyelse under ledelse af chefdesigner Laurens van den Acker.
 
216 gulplade-Clio i 2015
I Danmark var Clio, som alle andre steder i Europa, en succes fra dag et, og siden begyndelsen af 2013 er der solgt over 17.000 Renault Clio herhjemme. I Europa i 2015 alene blev solgt mere end 400.000 eksemplarer.

I 2015 blev der solgt 216 Clio på gule nummerplader.

Søndag den 18. september holdes der så Åbent Hus med den nye faceliftede udgave hos landets Renault forhandlere.

Masser af udstyr
Den veludstyrede Zen model i 90 hk benzinversion med blandt andet klimaanlæg og læderrat,håndfri nøglebetjening, elruder bag og parkeringssensor.  

Designet er blevet endnu mere sportsligt, og bilen har fået et mere maskulint udtryk.
 
Som i de andre nye Renault modeller, Megane, Talisman og Kadjar, får forlygterne nu den genkendelige C- shape lys signatur – og fronten er også blevet re-designet. Kørelysene flyttet fra den let skeløjede position midt på kølergrillen, ud og ned i siderne.

Samtidig er den nedre del af kølergrillen blevet gjort bredere, og bagtil er kofangeren også ændret.
 
Nye materialer
Indvendigt er der anvendt nye materialer og bedre polstring på sæderne. Derudover er der kommet nye knapper til betjening af ruderne og indstilling af el-spejlene, og der er kommet et nyt rat.

På infotainment-siden kan nævnes Media Nav systemet, der får en opdatering. R- Link systemet bliver version 2 med nyt og forbedret indhold. Det er muligt at få Clio i Bose edition med et ekstra godt lydsystem. Desuden fås bilen nu med bakkamera som supplement til parkeringssensorerne.

GT versionen har blandt andet sportssæder, sportsrat, særlige pedaler og gearknop, seje alufælge og særligt sportsligt indtræk.

Tre med benzin – en med diesel
På motorsiden er den mindste 75 hk diesel nu fjernet, og man kan nu udelukkende vælge en 90 hk version, der efter EU norm går 31,3 km/l, og dermed kun koster 590 kroner i grøn ejerafgift.

Til gengæld er der tre benzinmotorer at vælge imellem. 75 hk, 90 hk (der kører 23,8 km/l), og så en ny 120 hk firecylindret TCe motor med seks-trins gearkasse. Den fås udelukkende til den nye GT version.

Van priser kendes ikke – men forvent cirka 65.000 kr. plus moms. En stationcarudgave koster kun 5-6.000 kr. mere.

Nye betegnelser
GT begynder ved knap 95.000 kr. plus moms med 90 hk, ved 120 hk cirka 10.000 kr. mere som hatchback.

Der er også kommet nye modelnavne. Væk er Authentique, Expression og Dynamic. Nu er navnene Life, Zen og Limited. Basisversionen hedder nu Life, mellemversionen hedder Zen, mens topversionen hedder Limited. Over disse står GT versionen.

Alle udgaver af Clio kan bestilles som gulpladeudgaver.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk