Rygter sagde ellers, at den næste Zafira MPV-model fra Opel skulle bygges i samarbejde med PSA Peugeot-Citroën – og i stedet for MPV skulle blive en Crossover med rundere linjer.

Måske projektet er sat på stand-by, for Opel meddeler nu, at Zafira fortsætter i samme lay-out som før, altså MPV udformning. Som personbil fortsat med syv sæder – og som varebilen Flexivan med stort 1.800 liter varerum.

Men hvor den første Zafira blev solgt udpræget som Van, er Van-salget ikke imponerende i dag. I årets første måneder er det blevet til 20 Flexivan-modeller mod 40 i samme periode i 2015.

Crashtestet i Thisted
Zafira er én af Opels varebiler, som er crashtestet af Dahl Engineering i Thisted – og formelt godkendt som varebil af Opel fabrikkerne.

Siden introduktionen af den første Zafira i 1999 har Opel samlet solgt 2,7 millioner eksemplarer.

Den nyeste version kommer til salg efter sommerferien, og de første biler lander i Danmark senere på året.

OnStar er standard
Ud over en ny front er instrumenteringen i Zafira fornyet med blandt andet Opels service- og sikkerhedssystem OnStar som standardudstyr på alle versioner.

Med OnStar kan man kontakte en servicemedarbejder ved tryk på en knap og føre en samtale med vedkommende på dansk.

Det giver mulighed for at få hjælp til information om bilen, til automatisk download af destinationer til bilens navigationsanlæg og til automatisk nødopkald, hvis bilen kører galt og en airbag udløses.

I det sidste tilfælde ringer bilen automatisk op til OnStar servicecenteret, og hvis servicemedarbejderne ikke kan få bekræftet, at alle i bilen er OK, sendes en ambulance til uheldsstedet.

Syv-tommer touchscreen
På alle versioner er en syv tommer trykfølsom farveskærm med mulighed for navigation med Apple CarPlay og Android Auto standardudstyr. Det er også muligt at tilkøbe en syv tommer skærm med indbygget navigation uafhængig af ens egen telefon.

En anden nyhed er muligheden for AFL LED forlygter med ni indbyggede lysprogrammer og automatisk op- og nedblænding. AFL LED forlygter er standardudstyr på højeste udstyrsniveau Innovation.

Zafira kan (nok kun som ekstraudstyr) fås med nødbremsesystem – her som  automatisk fartpilot, der også fungerer som en nødbremse, hvis føreren overser en opbremsning fra de forankørende biler. Når den automatiske fartpilot aktiveres, holder bilen altid samme sikkerhedsafstand til den forankørende og tilpasser farten efter trafikken.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk