Toyota har i årets første ti måneder oplevet en stigning på hybridbiler på 25 procent – og er på vej mod en ny danmarksrekord for antallet af solgte hybridbiler på et år. Med udgangen af oktober nåede man op på hybrid-bil nummer 1.000 i år.

Toyota har allerede her to måneder før årets udgang solgt flere hybridbiler end hele sidste år.

Der blev i hele 2013 indregistreret 1.062 Toyota hybridbiler, mens der i år på ti måneder allerede er indregistreret 1.112 Toyota hybridbiler svarende til en stigning på 27 procent sammenlignet med samme periode i fjor.

Ny Danmarks-rekord
Hybridbilsalget i Danmark er på vej mod en ny danmarksrekord. Med den bemærkelsesværdige rekord er der endnu engang sat streg under hybridbilens gennembrud i Danmark.

Toyota Yaris Hybrid er foreløbig den mest solgte hybridbil i år med knap 700 indregistrede biler, men også Toyota Auris og stationcar’en Auris Touring Sports gør sig bemærket med over 400 indregistrerede hybridbiler.

Derudover bidrager Toyota Prius og verdens første 7-personers hybridbil Toyota Prius+ også til den danske hybridstatistik.

Mere komfort
Den stigende interesse for hybridbiler i Danmark skyldes ikke mindst den mere komfortable køremåde end i traditionelle benzin- og dieselbiler.

En anden årsag til, at mange vælger hybridbilen frem for en benzin- eller dieselbil, er økonomien. En hybridbil kører op til 30 km/l.

Udstyret omfatter også bakkamera og automatisk parkeringsassistent, der hjælper med at parallelparkere bilen.

10 års garanti
Toyota har mange års erfaring med hybridteknologien og giver op til ti års garanti på hybridbatteriet. Det giver ekstra tryghed.

Verdens første serieproducerede hybridbil, Toyota Prius, kom frem i 1997, og salget af hybridbiler er siden da steget støt. Toyota har på verdensplan netop rundet syv millioner solgte hybridbiler.

I Danmark er der samlet set solgt over 3.000 Toyota hybridbiler.

Kilde: Danske Bilimportører, www.bilstatistik.dk.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk