Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension har tildelt den årlige ”Ildsjælepris” til Ib Kristensen fra Carlsberg.

Ib Kristensen har i mange år arbejdet med logistik på Carlsberg – og har lige så længe arbejdet målrettet med at nedbringe antallet af trafikulykker blandt de ansatte i Carlsberg.
 
Der er et erhvervskøretøj involveret i hver fjerde trafikulykke med alvorlig personskade.

I en nylig undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension  sagde 20 pct. af de adspurgte erhvervsbilister, at de inden for det sidste år har været tæt på at køre galt eller har kørt galt, mens de var på arbejde.
 
Vigtigt med ekstra indsats
Derfor er det vigtigt, at både virksomhederne og deres ansatte gør en ekstra indsats for at nedbringe antallet af ulykker i trafikken.

”Ib Kristensen har gennem de seneste år rettet sit fokus mod trafiksikkerhedsarbejdet i Carlsberg Danmark og arbejdet målrettet med at nedsætte ulykker og skader i trafikken blandt medarbejderne. Det konstante fokus har bidraget til positive resultater både i forhold til færre ulykker og skader i arbejdstiden og lavere brændstofforbrug,” siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.
 
Ib Kristensen arbejder målrettet på at involvere medarbejderne i trafiksikkerhedsarbejdet for at skabe størst muligt ejerskab. Han lægger blandt andet vægt på at fremhæve de gode eksempler og belønne de medarbejdere, der gør det godt, frem for at sanktionere mod de, der gør det mindre godt.
 
Med til at opklare
Ib Kristensen tager selv med på ulykkesopklaring, når en medarbejder er kørt galt.

På ulykkesopklaringen ser han på, hvad der kan være sket før, under og efter ulykken, samt hvilke risikofaktorer der kan have haft indflydelse på ulykkens karakter. Det bruger han og Carlsberg i det videre arbejde med at forebygge ulykker og skader i trafikken.
 
Ib Kristensen har med sin dedikation og sit engagement bidraget til de resultater, som Carlsberg Danmark har opnået med sine trafiksikkerhedsinitiativer.

Trafiksikker arbejdsplads
Han har blandt andet sørget for, at nyindkøbt sikkerhedsudstyr i køretøjerne er med til at skabe en mere trafiksikker arbejdsplads.

Desuden er han drivkraften bag planlægningen af en national sikkerhedsdag for alle medarbejdere, der arbejder med at køre ud med varer for Carlsberg.
 
Iøvrigt deler Ib Kristensen også gerne ud af sin viden til andre virksomheder, der også ønsker at forbedre trafiksikkerheden.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk