Crossover bilmodeller har taget alverdens bilkøbere med storm. Nissan kom først med Qashqai og senere med mini crossover modellen Juke – siden har de fleste bilfabrikker fulgt trop.

Mazda har allerede lanceret deres full size CX-5 – nu følger så en mere kompakte CX-3, der efter alt at dømme også vil kunne fås som gulpladebil.

Designsproget er som andre nye Mazda modeller – kaldet KODO på japansk, som står for ”Soul of Motion.”

Kommer herhjem til sommer
Bilen, der lanceres herhjemme efter sommerferien næste år, forventer Mazda Danmark sig meget af. Men konkurrencen er barsk. Renault Captur er storsælger i mini-crossover segmentet. Lidt større er Opel Mokka og Mini Countryman, der begge fås med firehjulstræk. Det samme gælder nyeste crossover – Fiat 500X.

Mazda CX-3 vil både blive tilbudt med forhjulstræk og med en videreudvikling af firehjulstrækket fra Mazda CX-5. Der bliver ligeledes valg mellem en 6-trins manuel og en 6-trins automatisk gearkasse.

Med Mazda CX-3 har ”KODO” fået en ny og meget skarp fortolkning, hvor den markante omkransning af kølergrillen er ført videre i forlygterne.

Afslappet kørestilling
A-stolpen er samtidig rykket langt tilbage for at give bilen mere sportslige proportioner, og  forhjulene er samtidig rykket fremad for at skabe bedre plads til benene og en mere afslappet kørestilling. Man kan også vælge en version med head up-display og en højt placeret touch screen.

CX-3 er en 4.275 mm lang, 1.765 mm bred og 1.550 mm høj og har en akselafstand på 2.570 mm. Dermed er CX-3 ti cm højere end en Mazda3. Der giver bedre udsyn.

Mazda CX-3 er baseret på de fabrikkens SKYACTIV-teknologier. Motorprogrammet kommer til at omfatte to versioner af Mazdas 2.0-liters SKYACTIV-G benzinmotor og en ny 1.5-liters SKYACTIV-D dieselmotor.

Mazda CX-3 kan leveres med et helt arsenal af aktive sikkerhedssystemer, der benytter sig af radar-, kamera- eller laser-teknologi.

Mazda CX-3 afløser ikke en eksisterende model – men er en ny bil i programmet.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk