Verdens bedst sælgende bilmodel, Toyota Corolla, har netop rundet 50 millioner solgte eksemplarer på globalt plan siden første udgave, som blev præsenteret i 1966.

Det var samme år som den daværende prinsesse Margrethe forlovede sig med den kommende prins Henrik.

Med 50 millioner biler cementerer den sin status som verdens mest populære bilmodel.

Populær varebil

I Danmark har Corolla også altid været populær, og der er således foreløbig solgt over 220.000 Corolla’er på dansk jord.

De første 135 Corollaer i Danmark fik nummerplader på i 1967, og allerede mindre end ti år senere – i 1976 – trillede næsten 9.000 Corollaer i tredje generation ud fra de danske Toyota-forhandlere.

Gennem årene er der solgt mange Van udgaver af Corolla – der var kendt for sin robusthed blandt især håndværkere og i erhvervslivet generelt.

Succesfuld rallybil

Sideløbende med sin status som en pålidelig personbilbil og varebil har Corolla også markeret sig inden for motorsport både på bane og i rally og hentet flere trofæer – heriblandt et europamesterskab i år 2000 med danske Henrik Lundgaard bag rattet og Jens Chr. Anker som co-driver.

Corolla, der i dag er nået til 12. generation, bliver produceret på fabrikker over hele verden. Toyota producerer bilerne til det europæiske og danske marked på sin fabrik i England.

Efterspørgsel efter krigen

I Japan var Corolla fra første færd den ideelle bil, da den kom på markedet samtidig med et enormt byggeboom i efterkrigstiden, hvor nye byer og vejnet opstod i takt med den voksende befolkning.

Med fremgang i økonomien var der stor efterspørgsel på forbrugsvarer, herunder biler til en overkommelig pris, hvilket altid har været kendetegnende for Corolla.

Uden for Japan blev Corolla en nøglemodel for Toyotas indtog på flere nye markeder – herunder også i Danmark.

1986 det bedste år

Den salgsmæssige største periode for Corolla i Danmark var i 1986, hvor der blev solgt over 15.000 Corollaer samme år. Alene i maj 1986 – umiddelbart inden VM i fodbold i Mexico – kunne Toyota-forhandlerne sætte nummerplader på 1.555 nyregistrerede biler af femte generation Corolla.

Samlet set er der i dag solgt over 220.000 Corollaer alene i Danmark. Dertil kan lægges godt 20.000 Auris-modeller, eftersom Corolla skiftede navn til Auris i Europa i 2007. Corolla-navnet vendte dog tilbage til Europa og Danmark igen ved introduktionen af den nuværende Corolla i 2019.

Hele 99 procent af alle solgte Corolla i Danmark i år er hybridbiler.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk