Højere, hurtigere, stærkere. Det er kort sagt, hvad de nye stablere fra nordtyske Still handler om.
De nye elektriske stablere udmærker sig ved mange forbedringer på områder som kraft, præcision, ergonomi, kompakthed, sikkerhed og miljøansvar.

Teknisk hedder de nye stablere EXV 14-20 og EXV-SF 14-20, som er produktprogrammerne for stablere  med og uden ståplatform – som man både kan gå ved siden af eller køre på. Der er tale om seks nye modeller af Still’s stablerprogram – med løftekapacitet op til to ton.

Stablere anvendes bredt i den interne logistik – bl.a. til lastning og losning af lastbiler, kørsel i lagerområder og  kørsel til og fra lagerområder.

Mange transportopgaver
Stablerne byder på stor løftekapacitet og god manøvredygtighed. Med de mange indstillingssmuligheder – eksempelvis udvalget af master så som telemast, friløftsmast eller triplex mast – når man den maksimale løftehøjde på op til 5.466 mm. Den rigtige stabler kan indstilles til mange transportopgaver – bl.a. også til kørsel i kølehuse.

Stablerne er forsynet med en vekselstrømsmotor på 2,3 kW samt en løftemotor med en ydelse på 3,2 kW. Det sikrer en god køre- og løftekapacitet. 

Med en maksimal hastighed på 10 km/t uden last og 8 km/t med last er modellerne EXV-SF 14-20 de hurtigste stablere på markedet og er derfor også optimale til brug på lange og mellemlange strækninger.

Luftaffjedring
Den luftaffjedrede ståplatform sørger for at ryggen skånes under kørslen. Den kan indstilles efter førerens vægt. Individuelt kan de højdejusterbare sidestøtter også tilpasses den enkelte fører – og de giver dermed god sikkerhed og komfort.

For at garantere en sikker kørsel ved kurvekørsel er EXV-SF 14-20 serien udstyret med Curve Speed Control (kurve-hastighedskontrol), som giver en automatisk og blød hastighedsreduktion i kurverne.

 For begge modeller er den maksimale hastighed ved gående fører 6 km/t. Derudover indeholder EXV 14-20 serien en elektrisk styring.  ”STILL OPTISPEED” tilpasser automatisk hastigheden efter vinklen på styreenheden. På den måde kan man udføre arbejdet sikrere – også i særligt trange områder.

Højere løftehastigheder
For at opnå en mere effektiv ind- og udlagring har Still hævet løfte- og sænkehastigheden. Stablerne løfter gods med en hastighed på ca. 0,16 m/s, og uden last kører gaflerne op med op til 0,30 m/s, og ved sænkning kan der opnås en spidshastighed på 0,40 m/s.

Den nye serie fra Still har nok den bedste løfteevne på markedet. Således kan en stabler med triplexmast og løftehøjde 5.402 mm håndtere 730 kg, og ved en højde på 4.802 mm håndtere 880 kg.

Lasteevnen kan i forhold til løftehøjden holdes i ro ved hjælp af den patenterede visning af løftekapaciteten på masten – som det også er tilfældet med andre Still perodukter. Dermed kan vanskelige paller i store højder plukkes og afsættes sikkert. Denne mulighed betyder, at en virksomhed kan opbevare flere varer på det samme areal. 

Initialløft
Et andet højdepunkt på området løftekapacitet og robusthed er initialløft-funktionen, som bl.a. betyder større frihøjde mellem stabler og gulv. Med denne mulighed kan stablerne  transportere selv to ton, hvis masteløftet ikke benyttes. 

Dermed er de nye stablere optimeret til kravene for horisontal transport,  og der kan håndteres flere varer på samme tid end maskiner uden initialløft.

Det sparer omkostninger til anskaffelse af flere maskiner. Takket den større frihøjde mellem stabler og gulv, klarer EXV også kørsel på ramper uden problemer.

Refleksfrit display
Man har tillige et godt overblik over funktionerne på det stablernes nye betjeningsenhed, som har et lyst og reflekssvagt farvedisplay. Her kan man vælge køreprogram og få oplysninger om køretøjets tilstand.

Foruden køreprogrammerne ”boost” til maksimal omsætningskapacitet og den energibesparende indstilling ”eco” med reducerede køre-, løfte- og sænkehastigheder, tilbyder man nu også Still’s meget berømmede Blue-Q-funktion til den nye stabler- serie.

Alt efter anvendelsesprofil og køretøjets udstyr kan der med Blue-Q energispareprogrammet spares op til syv pct. energi uden at køreegenskaberne forringes. Stablerne er også støjsvage – med tal under 67 decibel.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk