Renault-Nissan alliancen er nok én af de bilkoncerner, der har mest erfaring med elektriske køretøjer gennem 10 års udvikling af elbiler. Denne erfaring kommer nu også et af alliancens lavpris-brands tilgode.

For Dacia har netop præsenteret bilen ”Spring” – på dansk forår – som efter fabrikkens oplysninger vil blive den billigste elektriske bil på markedet. Den kommer til salg i 2021.

Succeshistorie gennem 15 år

Dacia er en succeshistorie for Renault gennem 15 år, og herhjemme har Dacia solgt godt både som personbil og som varebil. Med gennemprøvet Renault teknik og alligevel lave priser, får kunden meget for pengene.

6,5 millioner kunder i Europa har købt Dacia. Dacia er bestseller blandt private købere, men læg dertil succesen for varebilen Dokker og herhjemme de mange gulpladeudgaver af de øvrige modeller.

Som Last-Mile transport

Dacia Spring ”Z.E.” kan man vel kalde nyheden, da det er Renault teknik – og designet minder og et mix af Zoe og Captur fra Renault.

Spring er 5-dørs og har fire siddepladser som personbil. En gulpladeudgave koster det samme – men man kan spare momsen, hvis man mangler en billig, elektrisk ”Last Mile” transportløsning. Rækkevidden (WLTP) er 200 km.

Skulle nok have været i Genève

Forløbrig er Spring en ”Show car”, som nok skulle have været trækplastret på Genève bilmessen, hvis ikke den var blevet aflyst af Corona-virus.

Udstyret omfatter LED lygter både i lygtehuse og i lysstriber i kofangeren. Også baglygterne er LED. Bilen fås I mange sprælske farver såvel inde som ude.

I dag har Renault Europas største elektriske delebil-flåde med 7.800 Zoe, Kangoo Z.E. og Twizy.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk